Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socialiștii sunt sceptici în privința celor 600 de milioane de euro. Acești bani nu vor ajunge niciodată în țară

bn24.ro
socialisti republica moldova igor dodon

Vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, se arată sceptic în privința pachetului de redresare economică în valoare de 600 de milioane de euro promis Republicii Moldova de către Uniunea Europeană, declarând că Bruxelles-ul nu va oferi țării noastre acești bani, iar anunțul privind alocarea primei tranșe a fost făcut doar pentru a oferi un subiect de campanie președintei Maia Sandu și partidului pro-prezidențial PAS, notează știri.md

Vlad Batrîncea spune că Republica Moldova ar trebui să analizeze foarte minuțios condițiile finanțărilor externe, atât din Est, cât și din Vest.

Potrivit socialistului, investirea a milioane de euro într-o noțiune „abstractă” cum ar fi reforma justiției ar reprezenta o risipă de bani.

„Poziția noastră este că finanțarea trebuie să fie orientată spre dezvoltarea economiei, infrastructură, industrie, ceea ce le va oferi cetățenilor locuri de muncă, salarii și, într-un final, statului îi va oferi impozite. Însă această finanțare abstractă este din nou pentru reforma justiției.

Această reformă a justiției se finanțează de pe vremea lui Filat, iar banii merg în buzunarele experților și consultanților, cetățenii nu simt nicun beneficiu. Acest anunț nu este nimic altceva decât un cadou electoral pentru Maia Sandu ”, a spus Vlad Batrîncea în cadrul emisiunii „Дело Принципа” de la postul de televiziune AccentTV.

Potrivit socialistului, Uniunea Europeană a venit cu anunțul privind alocarea banilor în plină campanie, pentru a influența preferințele electoratului înaintea alegerilor parlamentare anticipate.

„I s-a ridicat mingea la fileu Maiei Sandu, ca să aibă subiect de discuție în campanie, dar acești bani nu vor ajunge în țară. Alocarea acestor bani este condiționată de implementarea reformelor, deci asta înseamnă că ar trebui să-i oferim Maiei Sandu toată puterea și abia atunci ne vor da acești bani.

Finanțarea externă trebuie să fie orientată strict pe proiecte concrete economice, astfel de acorduri suntem gata să agreăm și cu Estul și cu Vestul”, a mai spus Vlad Batrîncea.

Pachetul de relansare economică în valoare de până la 600 de milioane de euro anunțat de Comisia Europeană pentru Republica Moldova presupune investiții în infrastructură, educație, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, buna gestionare a banilor publici.

De asemenea, vor fi alocate fonduri pentru refoma justiției și combaterea corupției. Planul de redresare economică urmează a fi pus în aplicare în perioada 2021-2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.