Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sociolog: Ar fi o mișcare foarte proastă ca Iohannis să-l propună pe Cîțu

klaus iohannis

Sociologul Gelu Duminică a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că speră într-o propunere de premier care să unească "singura majoritate posibilă" PNL-USR-UDMR şi a caracterizat drept "o mişcare foarte proastă" o nouă nominalizare a premierului demis, Florin Cîţu.

"Ce ar urma? Puţină responsabilitate, teoretic. Sper din tot sufletul să văd o propunere care să unească majoritatea, pentru că singura majoritate posibilă, după părerea mea, e PNL-USR-UDMR. Semnale apar. Faptul că domnul preşedinte Iohannis a ieşit aseară să critice, pentru prima dată în ultimele luni, guvernarea şi faptul că se întâmplă ceea ce se întâmplă cu pandemia, cred că ar fi o mişcare foarte proastă ca tot domnul Cîţu să fie propunerea. Sper ca preşedintele Iohannis să aibă maturitatea necesară să nominalizeze unul dintre oamenii din PNL care să poată să coaguleze şi să coalizeze majoritatea necesară", a spus sociologul după respingerea de către Parlament a guvernului propus de Dacian Cioloş.

Gelu Duminică a susţinut că "teoretic, în momentul de faţă, USR este într-o poziţie foarte proastă", nemaiputând să negocieze "chestiuni suplimentare" şi trebuind să se mulţumească cu "mult mai puţine", în condiţiile în care "i se satisface" şi nenominalizarea lui Florin Cîţu.

Sociologul consideră că PNL trebuie să-şi asume guvernarea şi a arătat că preşedintele Iohannis e "cu spatele la zid", neavând altă soluţie în momentul în care are sute de morţi COVID-19 pe zi, decât să nominalizeze o persoană "din PNL cu siguranţă sau susţinută de PNL" care să reuşească să coalizeze o majoritate PNL-USR-UDMR.

Despre alegerile anticipate, Gelu Duminică a spus că ar fi "cea mai proastă soluţie" în acest moment.

"Şi asta se va întâmpla. Orice alt scenariu ar fi inconştienţă, pentru că asta trebuie făcut, dacă nu vor alegeri anticipate. Dacă vor alegeri anticipate, mai pun unul, l-au trântit şi gata. Însă eu sper ca lumea să înţeleagă că alegerile anticipate, în această situaţie - cu toate că eu sunt fanul lor pentru stabilitate - repet, în această situaţie e cea mai proastă soluţie", a mai spus Gelu Duminică.

Guvernul propus de Dacian Cioloş a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului. Au fost înregistrate 88 de voturi "pentru" şi 184 de voturi "împotrivă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.