Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sociolog, susținere pentru Gabriela Firea, în scandalul din Piața Victoriei: Se crează un precedent extrem de PERICULOS

digi24
gabriela firea

Scandalul din Piața Victoriei, acolo unde manifestanții #Rezist doresc să oprească ocuparea Pieței cu un Târg de Crăciun, a aprins spiritele pe scena politică. Sociologul Marius Pieleanu susține că o cedare a Gabrielei Firea, în sensul anulării acestui Târg, ar constitui un precedent extrem de periculos, pentru că s-ar distruge noțiunea de ordine socială asigurată de instituțiile statului.

Citește și: STENOGRAME EXPLOZIVE din PSD: CEARTĂ între Gabriela Firea și Mihai Tudose

”Ceea ce se întâmplă acum în Piața Victoriei este un fenomen extrem, extrem de periculos. Înțeleg că doamna Firea ar dori să anuleze acel Târg de Crăciun. Aici nu este vorba despre un Târg, aici este vorba despre ordinea socială, care trebuie asigurată de către instituțiile statului. Eu mă întreb unde este Guvernul în acest scandal, pentru că Ministerul de Interne, prin structurile specializate ar trebui să ia măsuri urgente, nu doar să asigure liniștea.

Piața Victoriei nu este un spațiu unde se pot organiza mitinguri neautorizate, ori să împiedici o activitate care are autorizație pentru a desfășura una neautorizată, iar instituțiile statului să nu intervină, asta este de noaptea minții. Nu că țin eu cu doamna Firea, aici discutăm despre instituții și autorități, nu dacă ne este dragă sau nu Gabi Firea. Așa cum unii încearcă să confiște acum Piața Victoriei, altă dată se vor trezi alții și vor acapara un alt spațiu din București. Unde ajungem în felul ăsta? Se creează un precedent foarte periculos și dacă informațiile mele se adeveresc, iar doamna Firea chiar anulează acest Târg de Crăciun, atunci intrăm într-o zonă cu nisipuri mișcătoare.

Încă o întrebare: ce vor face întreprinzătorii privați care și-au achiziționat o căsuță în acel Târg? Oamenii ăștia au plătit niște bani, au făcut pregătiri și acum ce vor face, cine îi despăgubește?”, a declarat Marius Pieleanu, pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.