Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Socotelile USR pentru alegerile europarlamentare din 2024: Elena Lasconi le-a luat fața lui Dan Barna și Vlad Voiculescu

Facebook.com
elena lasconi

Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu şi Vlad Botoş deschid lista de candidaţi USR pentru alegerile europarlamentare din iunie 2024, a decis conducerea USR, vineri. USR mai transmite că continuă construirea polului de dreapta care va aduna forţele reformiste ca alternativă la corupţia PSD-PNL şi extremismul AUR. Lista comună pentru alegerile europarlamentare a polului de dreapta va fi finalizată după negocierile cu PMP şi Forţa Dreptei. Procesul electoral decis astăzi de Biroul Naţional se referă doar la candidaţii din partea USR.

”Biroul Naţional al USR a decis, vineri, la propunerea preşedintelui Cătălin Drulă, ca lista de candidaţi ai partidului pentru alegerile europene să fie deschisă de Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu şi Vlad Botoş”, a transmis formaţiunea.

”Elena Lasconi este primarul municipiului Câmpulung şi a reuşit în doar trei ani să dezvolte oraşul cu ajutorul fondurilor europene - peste 400 de milioane de lei, adică bugetul oraşului pe 40 de ani. Dan Barna este vicepreşedinte ALDE Europe şi fost vicepremier, care a contribuit esenţial la elaborarea PNRR. Vlad Voiculescu este fost ministru al Sănătăţii, autorul PNRR pe Sănătate şi cu o lungă istorie de activism la nivel european pentru apărarea drepturilor pacienţilor. Vlad Botoş este unul dintre cei mai influenţi şi activi europarlamentari români. El urmăreşte absorbţia fondurilor europene în calitate de vicepreşedinte al Comisiei de Dezvoltare Regională (REG), una dintre cele mai importante comisii din Parlamentul European”, spune USR.

„USR va trimite la Bruxelles oameni cu experienţă în administraţie, fonduri europene, politică externă şi negociere. Iar polul de dreapta din jurul USR va propune o listă comună de candidaţi care să îi reprezinte cu cinste”, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Lista completă a candidaţilor USR (43 în total) pentru alegerile europene va fi stabilită printr-un proces electoral intern de către membrii partidului. Biroul Naţional a stabilit vineri calendarul alegerilor interne, iar lista finală va fi lansată oficial la Consiliul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Europeni (ALDE Europe), care va avea loc în premieră la Bucureşti, pe 20 octombrie.

”USR continuă construirea polului de dreapta care va aduna forţele reformiste ca alternativă la corupţia PSD-PNL şi extremismul AUR. Lista comună pentru alegerile europarlamentare a polului de dreapta va fi finalizată după negocierile cu PMP şi Forţa Dreptei. Procesul electoral decis astăzi de Biroul Naţional se referă doar la candidaţii din partea USR”, mai spune formaţiunea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.