Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șofer de TIR, care a condus peste 12 ore încontinuu, a făcut un accident mortal în Timiș și a fost reținut: Folosea telecomenzi pentru a păcăli sistemul mașinii

magneti TIR tahograf

Un șofer de TIR, care a condus autovehiculul mai bine de 12 ore încontinuu și care a produs un accident mortal în Timiș, a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul folosea inclusiv tahograful altei persoane, dar și telecomenzi pentru a păcăli sistemul de verificare al TIR-ului, care nu i-ar fi permis să conducă pentru o perioadă așa mare de timp.

La data de 4 septembrie 2022, polițiștii Brigăzii Autostrăzi - Biroul de Poliție Autostrada A1 Deva - Nădlac au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 56 ani, din Zalău, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

În fapt, la data de 3 septembrie 2022, în jurul orei 21:50, bărbatul ar fi condus un ansamblu de vehicule pe autostrada A1 Deva-Nădlac, pe sensul de deplasare Nădlac înspre Deva, iar, la km 451, ar fi provocat un accident rutier, în urma căruia a rezultat decesul unei persoane și rănirea altor două persoane.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, s-a constatat faptul că acesta ar fi condus neîntrerupt 12 ore și 30 de minute, folosind atât cartela tahografică eliberată pe numele său, cât și o altă cartelă tahografică eliberată pe numele unei alte persoane, care nu se afla cu el în vehicul.

La momentul producerii accidentului, în aparatul tahograf al autovehiculului se afla introdusă o altă cartelă tahografică decât cea eliberată pe numele conducătorului auto.

Astfel, la data de 4 septembrie a.c., polițiștii rutieri au luat măsura reținerii conducătorului ansamblului de vehicule pentru 24 de ore, iar, la data de 5 septembrie a.c., magistrații au dispus aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de politiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva - Nădlac, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Faget.

La nivelul Biroului de Politie Autostrada A1 Deva - Nadlac, în primele opt luni ale anului 2022, atât în cadrul activităților zilnice de patrulare, supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier, cât și în cadrul acțiunilor tematice preventiv-reactive, în ceea ce privește verificarea legalității transportului rutier de mărfuri sau persoane, au fost constatate 728 de contravenții pentru nerespectarea prevederilor ORDONANȚEI GUVERNULUI nr. 37 din 7 august 2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, în valoare de aproximativ 2.512.000 de lei. Dintre acestea 168 de abateri au fost pentru manipularea aparatului tahograf prin utilizarea unor dispozitive cu proprietăți magnetice sau telecomandă, precum și prin utilizarea unei alte cartele decât cea eliberată pe numele conducătorului auto.

În toate aceste cazuri, a fost dispusă și măsura imobilizării vehiculului, până la îndeplinirea condițiilor de legalitate pentru continuarea transportului.

De asemenea, în perioada menționată, au fost constatate 38 de contravenții pentru încălcarea prevederilor HOTĂRÂRII GUVERNULUI nr. 69 din 1 februarie 2012 _privind stabilirea încălcărilor cu caracter contravențional ale prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1.071/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 21 octombrie 2009.

"Recomandăm tuturor conducătorilor auto să respecte legislația rutieră în vigoare și legislația incidentă în domeniul legalității transportului rutier de mărfuri sau persoane, pentru a ajunge în siguranță la destinație", precizează polițiștii..

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.