Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şoferii de camioane nu intră în carantină 14 zile dar trebuie să ştim ce fac în perioada dintre curse, spune ministrul Transporturilor

Guvern
lucian bode

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, precizează că şoferii de camioane nu intră în carantină 14 zile, ci au la dispoziţie trei posibilităţi unde să meargă în intervalul dintre curse, astfel încă autorităţile să ştie ce fac în perioada respectivă, potrivit Agerpres.

"În cazul şoferilor care conduc camioane cu capacitatea maximă mai mare de 2,4 tone, am venit prin precizările din articolul patru din Ordonanţa militară 4 să spunem cum protejam familiile acestor şoferi, ce se întâmplă în perioada dintre curse. Şoferul nu intră în carantină 14 zile. Între cele două curse pot fi trei ore, 30 de ore, 2 zile, maximum 14 zile.

În acel interval de timp, el are opţiunea să meargă acasă la familie sau la un spaţiu locativ disponibil care îi aparţine, să meargă într-un spaţiu asigurat de angajator sau să opteze pentru spaţii puse la dispoziţie de autorităţi. În această perioadă dintre curse noi trebuie să ştim ce face acel şofer şi am venit cu cele trei posibilităţi", a explicat Bode la Antena 3.

Citește și: ALERTĂ Spitalul Județean Deva intră în carantină

Conform Art. 4 din Ordonanţa militară nr 4, publicată în Monitorul Oficial, la intrarea în ţară, pentru protejarea propriilor familii, conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone optează pentru carantinare/izolare, dar nu mai mult de 14 zile, în perioada dintre curse, pentru una dintre următoarele modalităţi de protecţie împotriva răspândirii COVID-19: a) carantinarea în spaţii puse la dispoziţie de către angajator; b) izolarea la domiciliu împreună cu toate persoanele cu care locuiesc/se gospodăresc, sau singuri, în alt spaţiu locativ disponibil; c) carantinarea la cerere, în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile administraţiei publice, cu suportarea cheltuielilor aferente carantinării.

Opţiunea pentru una dintre modalităţile prevăzute la alin. (1) se materializează prin completarea, de către conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, a unei declaraţii pe propria răspundere prin care îşi asumă una dintre cele 3 variante de carantinare/izolare.

Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.