Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şoferul unui microbuz ce transporta călători a fost depistat că se afla la volan sub influenţa alcoolului

portalsm.ro
sofer

Şoferul unui microbuz ce transporta călători a fost depistat că se afla la volan sub influenţa alcoolului, în timp ce circula pe DN 39, dinspre Mangalia către Constanţa, acesta fiind amendat cu 2.900 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru 90 de zile, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ), potrivit Agerpres.

"Astăzi (miercuri - n.r.) în jurul orei 7,00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, acţionând în baza planului Truck&Bus, au oprit pentru control un microbuz de transport persoane, pe DN 39, care circula dinspre Mangalia către Constanţa. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancţionat cu 20 de puncte amendă (2.900 de lei), fiindu-i reţinut şi permisul de conducere pentru 90 de zile", potrivit IPJ Constanţa. 

Conform sursei citate, în această săptămână, pe baza Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliţia Română desfăşoară acţiunea Truck&Bus, pentru verificarea activităţilor de transport public de persoane şi mărfuri.

Citește și: Un instructor auto aflat sub influenţa alcoolului a fost descoperit în trafic de poliţişti

"În perioada 13-19 mai, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române coordonează, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi transportului de marfă. Astfel, în cadrul acţiunii, poliţiştii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone", a informat IPJ.

Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.