Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solaris va livra 11 troleibuze de ultimă generaţie la Târgu-Jiu, contract de aproape 4,5 milioane de euro

brasovstiri.ro
Solaris troleibuze Brașov

Producătorul de vehicule electrice pentru transport public Solaris Bus & Coach va livra 11 troleibuze Trollino 12 în municipiul Târgu Jiu, care vor începe să transporte călători în prima parte a anului 2022, contract de aproape 4,5 milioane de euro.

”Solaris Bus & Coach, lider european în producţia de vehicule electrice pentru transport public, anunţă că va livra 11 troleibuze Trollino 12 de ultimă generaţie în municipiul Târgu Jiu. Noile troileibuze vor începe să transporte călători în prima parte a anului 2022”, a informat compania, potrivit news.ro.

Vezi și: Virusolog german: 'Sunt neliniştit de ce ar putea urma în primăvară şi vară'

Potrivit companiei, contractul a fost semnat recent, în urma unei licitaţii lansate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, iar valoarea totală a acestuia se ridică la aproape 4,5 milioane de euro.

Cele 11 troileibuze cu podea joasă sunt primele vehicule de transport public ale producătorului european care vor opera în Târgu Jiu. În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din oraşele: Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Braşov, Satu Mare, Galaţi, Baia Mare şi Oradea, vehiculele electrice şi hibrid fiind preponderente.

De asemenea, peste 200 vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalităţi din România.

”Troleibuzele Solaris Trollino 12 comandate sunt echipate cu motoare electrice de 160 kW. Conectate la reţeaua electrică aeriană existentă în oraş, acestea nu generează nicio emisie poluantă, urmând astfel tendinţele de la nivel european privind reducerea emisiilor în mediul urban”, mai arată compania.

Fiecare troleibuz poate transporta până la 91 de pasageri, inclusiv 35 de persoane aşezate.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze şi troleibuze. În cei aproape 25 de ani de existenţă, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite în transportul public din sute de oraşe europene. În prezent, Solaris este lider de piaţă pe segmentul de e-mobilitate în transportul public. În septembrie 2018, Solaris Bus & Coach s-a alăturat grupului spaniol CAF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.