Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soldat ucis într-un atac asupra unei tabere militare indiene din Kashmir

twitter.com
soldati turci Turcia

Un soldat şi-a pierdut viaţa şi un altul a fost rănit duminică seară în cursul unui atac asupra unei tabere militare din Kashmirul aflat sub administraţia Indiei, a anunţat poliţia locală, potrivit AFP.

"Un membru al BSF (forţele de securitate la frontieră) a fost ucis şi un altul rănit", a declarat Imtiyaz Hussain Mir, şeful poliţiei din Baramulla, oraşul din Kashmir unde a avut loc atacul, la trei zile după noi incidente între India şi Pakistan care îşi dispută această regiune din Munţii Himalaya.

Citește și: Un poliţist turc a fost ucis după un tir cu rachete dinspre Siria

Rebelii, al căror număr nu a fost precizat, nu a reuşit să pătrundă în perimetrul taberei, situată în afara oraşului, la vreo 50 de kilometri de Srinagar.

La rândul său, armata a informat pe Twitter că "incidentul" este sub control şi că schimbul de focuri a încetat. Armata nu a precizat dacă atacatorii au fost ucişi sau luaţi prizonieri.

Tensiunile s-au agravat brusc săptămâna trecută între cele două puteri nucleare după ce India a anunţat joi lovituri considerate "chirugicale" asupra unor poziţii ale rebelilor separatişti, situate de partea pakistaneză a Liniei de demarcaţie care separă Kashmirul pakistanez de cel indian. Islamabadul a denunţat "o agresiune" care a costat viaţa a cel puţin doi dintre soldaţii săi.

Operaţiunea militară indiană a avut loc după atacul de la 18 septembrie asupra unei baze indiene din Kashmir în urma căruia 19 soldaţi şi-au pierdut viaţa, cel mai sângeros din regiune după peste un deceniu.

India a evacuat vineri mii de locuitori ai unor sate situate la frontiera sa cu Pakistanul de teama represaliilor.

Partea indiană a Kashmirului este de mai multe decenii scena unei rebeliuni a grupărilor separatiste susţinute de Pakistan, potrivit autorităţilor de la New Delhi, anunță Agerpres.

Între forţele indiene şi cele pakistaneze au loc frecvent schimburi de focuri peste Linia de demarcaţie din Kashmir, însă trimiterea de trupe la sol este extrem de rară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.