Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soldaţii britanici plecaţi să lupte în Ucraina se expun la 'probleme uriaşe', avertizează Londra. Franţa se pregăteşte să primească refugiaţi

Facebook.com
spital bombardat ucraina

”Foarte micul număr” de militari britanici care a plecat pe cont propriu să lupte în Ucraina se expune unor ”probleme uriaşe”, iar acest lucru riscă să determine Rusia să considere, în mod greşit, Regatul Unit drept parte în războiul rus, avertizează joi seceratrul de stat britanic însărcinat cu Apărarea James Heappey, relatează AFP.

James Heappey a confirmat la Sky News că un ”foarte mic număr de militari” a plecat în Ucraina după invazia rusă, conform news.ro.

Pe de altă parte, democraţii şi republicanii au inclus într-o prelungire a unui buget federal în sumă de 1.500 de miliarde de dolari un ajutor militar şi umanitar destinat ucranei în valoare de 13,6 miliarde de dolari.

Pe de altă parte, Franţa deschide o celulă de criză în vederea primirii de refugiaţi ucraineni.

”În prezent, avem 7.500 de persoane care provin din Ucraina, care au sosit pe teritoriul francez, o creştere cu 3.000 de două zile”, anunţă ministrul francez de Interne Gérald Darmanin.

”Lucrurile se amplifică pe măsură ce conflictul se desfăşoară. Avem, în prezent, 25.000 de locuri de primire a acestor persoane”, anunţă el.

Franţa urmează să deschidă joi o celulă interministerială de criză în vederea primirii persoanelor care fug din calea invaziei ruse a Ucrainei, atât în vederea unei ”coordonări”, cât şi a unei mai bune ”anticipări” a fluxului refugiaţilor ucraneni, a anunţat miercuri Guvernul francez.

”Am edecis să activăm o celulă interministerială de criză, în subordonea Ministerului de Interne, în vederea unei pregătiri şi coordonări a sosirii refugiaţilor ucrainenipe teritoriul francez”, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului, Gabriel Attal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.