Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soldații filipinezi au salvat un britanic după o confruntare cu extremiștii islamiști

reuters
armata filipine, marawi

Soldaţii din Filipine i-au salvat luni pe un britanic şi pe soţia sa filipineză după o confruntare armată cu extremiştii islamişti care i-au răpit acum aproape două luni, în sudul ţării, au anunţat oficiali citaţi de Reuters şi dpa.

Cei doi ostatici, Allan Arthur Hyrons şi Wilma Paglinawan Hyrons, au scăpat nevătămaţi în urma operaţiunii, care a avut loc în localitatea Parang din provincia Sulu, la 1000 de kilometri sud de capitala filipineză Manila. Extremiştii s-au văzut nevoiţi să bată în retragere în faţa militarilor şi şi-au abandonat ostaticii.

Nu s-au înregistrat victime nici în rândul soldaţilor şi nici al militanţilor din gruparea Abu Sayyaf, a precizat general-locotenentul Cirilito Sobejana, un comandant militar local.

Cuplul fusese răpit la 4 octombrie dintr-un complex turistic pe care îl deţinea în oraşul Tukuran din provincia învecinată Zamboanga del Sur. Guvernul provinciei oferise o recompensă de 1 milion de peso (20.000 de dolari) pentru informaţii ce ar putea duce la salvarea lor.

Militanţii din Abu Sayyaf au răpit zeci de străini pentru a cere recompense, iar pe unii dintre ei i-au ucis. Aceeaşi grupare a fost acuzată de o parte dintre cele mai sângeroase atacuri teroriste din statul insular, iar fostul ei lider Isnilon Hapilon era cunoscut drept şeful grupării Stat Islamic în Asia de sud-est.

Hapilon s-a numărat printre cei aproape 1000 de militanţi islamişti ucişi în asediul de cinci luni din oraşul sudic Marawi din 2017, în cursul căruia şi-au pierdut viaţa şi 255 de militari şi civili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.