Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soldații ruși pregătesc un 'exercițiu' militar în Transnistria: începe la 1 martie

http://nrcu.gov.ua/
Transnistria Ucraina Moldova

Ministrul Apărării din Transnistria transmite că următoarea tabără de instruire militară, organizată de contingentul de menținere a păcii din Transnistria - formată din soldați ruși -, va începe la 1 martie.

"Contingentul de menținere a păcii continuă să accepte cereri de participare la următorul cantonament de trei luni de la 1 martie", a precizat ministerul într-un comunicat pe site-ul său.

Informația vine în contextul în care Ucrina a recunoscut că a masat trupe la granița cu Transnistria. (Forțele armate ucrainene confirmă că au masat trupe la granița cu Transnistria). De asemenea, Federația Rusă a acuzat în repetate rânduri Ucraina că vrea să invadeze Transnistria.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, regimul de la Kiev a intensificat pregătirile pentru o provocare cu o invazie a Transnistriei nerecunoscute, pe care intenționează să o desfășoare ca răspuns la presupusa ofensivă a forțelor ruse de acolo.

Misiunea de pacificare din Zona de Securitate este formată din militari ruși și moldoveni și paramilitari transnistreni. Aceasta a fost constituită după semnarea, la 21 iulie 1992, de către președintele de atunci al Rusiei Boris Elțin și omologul său Mircea Snegur a Acordului privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat din Transnistria

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.