Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Solicităm Teatrul Bazilescu pentru a pune Bucureștii Noi pe harta culturală a Capitalei'

Teatrul Bazilescu

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, face un nou apel către Ministrul Culturii pentru transmiterea în administrarea autorității locale a Teatrului ”Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu. Administrația locală solicită, pe această cale, ministerului de resort ca Teatrul Bazilescu să rămână în proprietatea publică a statului român și să fie transmis în administrare directă către Consiliul Local al Sectorului 1, în vederea restaurării, consolidării și redării în circuitul cultural public.

Destinația și modul de utilizare a Teatrului Bazilescu vor fi reglementate printr-un protocol încheiat între Ministerul Culturii și Primăria Sectorului 1. După restaurarea, consolidarea și modernizarea acestui important monument al Capitalei, aici se vor desfășura spectacole de teatru, varietăți, precum și alte manifestări de certă valoare artistică.

Citește și: Percheziții DIICOT. Infracţiuni din domeniul criminalităţii informatice

”De o lungă perioadă de timp, Teatrul Bazilescu este abandonat și lăsat în paragină. De aceea, consider că acest teatru trebuie să aparțină comunității locale. Avem atât disponibilitatea, cât și resursele financiare pentru a readuce la viață acest valoros obiectiv cultural al Capitalei și al reda circuitului public. Pentru ca viața culturală să renască în cartierul Bucureștii Noi, solicit Ministerului Culturii transmiterea Teatrului Bazilescu, în regim de urgență, în administrarea Consiliului Local Sector 1”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Teatrul de vară Bazilescu este un edificiu construit în anul 1953 și inaugurat cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului și Studenților. Clădirea Teatrului de Vară este inclusă în Parcelarea Bazilescu, care figurează ca monument istoric datat la sfârșitul secolului XIX - prima jumătate secolului XX. Teatrul a fost proiectat cu o capacitate de 2000 de locuri, iar elementele arhitecturale dădeau Teatrului Bazilescu un aspect armonios, de o remarcabilă coerenţă stilistică, impecabil încadrată în peisajul parcului.

Acest teatru este amplasat în parcul cu același nume care, pe vremuri, purta numele lui Nicolae Bălcescu. Parcul se află în administrarea Primăriei Sectorului 1, care a continuat să investească în reamenajarea și modernizarea lui, ca și în celelalte 18 parcuri pe care le gestionează, iar teatrul se află în administrarea Ministerului Culturii, în prezent fiind nefuncțional și într-o stare avansată de degradare.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.