Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solicitare de la Bruxelles pentru Guvern privind imigrantii. E Romania pregatita?

imigranti

O solicitare importanta vine de la Bruxelles pentru Guvern. Europarlamentarul Daniel Buda cere Guvernului să arate cum va gestiona cota de imigranţi pe care România este obligată să o primească, conform schemei adoptate de Comisia Europeană în primăvara acestui an. Este România pregatita?

Europarlamentarul clujean a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Cluj, că Europa trebuie să fie unită în această criză majoră a imigranţilor şi că România nu poate să nu-şi arate solidaritatea, cu atât mai mult cu cât în UE există state care au de fapt un dublu limbaj.

'Îi solicit public lui Victor Ponta să ne spună în mod clar cum este pregătită România să facă faţă cotei de imigranţi şi dacă este pregătită, cum este pregătită să facă faţă cotei de imigranţi care este alocată României. România nu poate să nu fie solidară cu ceea ce înseamnă cea mai mare criză a imigranţilor de după Al Doilea Război Mondial. Acei oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească casele, să îşi părăsească ţara lor pentru a fugi din faţa unor atrocităţi inimaginabile la care sunt supuşi în propria ţară', a declarat eurodeputatul.

Buda a explicat că există ţări ai căror reprezentanţi se declară de acord cu deciziile luate la nivel european, după care, când vine momentul să aplice acele hotărâri, refuză să acţioneze.

'Europa trebuie să îşi asume această responsabilitate şi mai ales îi solicit Franţei, pentru că Franţa este cea care are un dublu limbaj. Este de acord cu aproape tot ce se spune la Consiliu, că va prelua criza imigranţilor şi de fapt, când se pune în discuţie să preia aceşti imigranţi, refuză să o facă. Europa trebuie să fie unită şi trebuie să fie solidară în gestionarea acestei crize, nu poţi să laşi această povară a crizei imigranţilor doar în spatele Germaniei', a declarat Daniel Buda.

Europarlamentarul este de părere că Guvernul României nu ar trebui să mizeze foarte mult pe faptul că ţara noastră nu se află pe traseul imigranţilor, deoarece acest lucru se poate schimba în orice moment.

'Imigranţii îşi vor găsi, în faţa blocajului ridicat de celelalte state - Serbia, Macedonia, Ungaria - trasee alternative şi România ar putea fi un asemenea traseu şi de aceea trebuie să fie pregătită România', a spus eurodeputatul.

România ar trebui să fie pregătită să primească o cotă de 2.362 de imigranţi, potrivit unei scheme adoptate în luna mai la nivelul Comisiei Europene. Cotele de refugiaţi pentru fiecare ţară în parte sunt calculate printr-un algoritm ce are în vedere PIB-ul fiecărei ţări, populaţia ei, rata şomajului şi numărul de refugiaţi deja găzduiţi.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.