Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SOLICITARE de ultimă oră din partea Antena TV Group pentru premier, ANAF și Ministerul Finanțelor

intact

Antena TV Group solicita, intr-o scrisoare adresata premierului, ministrului Finantelor Publice, presedintelui ANAF si directorului general al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Bucuresti, un nou termen de evacuare a sediilor in care isi desfasoara activitatea si care au intrat in posesia statului.

Intr-o scrisoare publicata pe site-ul Antena 3, directorul general TV Antena Group Sorin Alexandrescu si directorul general Antena s Mihai Gadea prezinta argumentele "legale pentru ca Antenele sa beneficieze de un termen rezonabil pentru relocare".

"Revenim cu prezenta adresa, pentru a preciza (si) in scris care sunt principiile de drept si temeiurile legale care indrituiesc companiile Antena Group si Antena 3 sa beneficieze, conform specificului activitatii lor, de un termen rezonabil pentru a parasi Imobilele, chiar si in ipoteza, sustinuta de institutiile pe care le conduceti, ca procedura urmata in concret de acestea, ar fi cea legala", se arata in scrisoare. 

Semnatarii reitereaza ca, in opinia lor, procedura inceputa de catre institutiile statului nu este conforma cu legea si invoca prevederea "libertatii presei" si a interdictiei de suprimare a publicatiilor din Constitutia Romaniei.

Antena Group arata ca a instiintat institutiile statului ca "termenul rezonabil necesar unor societati de televiziune pentru a putea realiza procedurile de relocare a activitatii tehnice, in conditiile inregistrarii unui prejudiciu minim si fara a fi perturbata activitatea de televiziune, este de aproximativ 9-12 luni", adaugand ca acest termen este necsar si pentru relocarea din punct de vedere legal, fiind necesara o noua decizie de autorizare eliberata de catre CNA.

Alexandrescu si Gadea sustin ca un acord care sa permita prelungirea perioadei in care sa se faca evacuarea reprezinta "o solutie legala, prin care se asigura atat respectarea exigentelor respectarii libertatii presei, dar si a intereselor statului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.