Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solicitare de ultimă oră la ÎCCJ: Avocatul firmei Tel Drum a cerut recuzarea unui judecător de la Instanţa supremă

tel drum

Un avocat al companiei Tel Drum a solicitat, miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, recuzarea magistratului care trebuia să judece contestaţia cu privire la ridicarea sechestrului pus de DNA pe bunurile şi conturile firmei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urma să dezbată, miercuri, contestaţia depusă de Tel Drum, prin care societatea cerea ridicarea sechestrului pus pe bunurile companiei.

Citește și: Salariu de BAȘTAN! Cât câștigă ACUM 'personajul VENINOS', arătat cu degetul de Liviu Dragnea

Şedinţa de judecată a fost însă suspendată, după ce avocatul care reprezenta compania, Alin Bengescu, a solicitat revocarea judecătorului Valentin Horia Şelaru.

"La termenul de astăzi de contestare a măsurilor asigurătorii, noi am recuzat instanţa având în vedere că domnul judecător a mai judecat în acest dosar. Instanţa a rămas în pronunţare pe cererea de recuzare şi se va da un termen", a declarat avocatul, conform Agerpres.

Pe 17 ianuarie, DNA a anunţat că a pus sechestru asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale SC Tel Drum SA, precum şi poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în conturile bancare deţinute de aceasta, până la concurenţa sumei de 32.118.589 lei, reprezentând suma foloaselor necuvenite şi suma cu care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat.

Tot atunci, procurorii au extins urmărirea penală faţă de compania Tel Drum pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

Citește și: Fiul lui Liviu Dragnea vrea să dea lovitura în Capitală: Ce nouă afacere și-a lansat

Iniţial, în noiembrie 2017, compania Tel Drum a fost pusă sub acuzare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene din judeţul Teleorman.

Liviu Dragnea este urmărit penal în acest dosar pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul "Tel Drum" în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.