Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solicitare de ULTIMĂ ORĂ pentru ministrul Justiţiei. Se cere înfiinţarea unei noi DIRECŢII în cadrul Ministerului Public

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Solicitare de ultim moment pentru ministrul Tudorel Toader! Asociația 21 Decembrie 1989 cere Ministerului Justitiei să inițieze și constituirea în cadrul Ministerului Public a unei Direcţii pentru investigarea crimelor comunismului și a infracțiunilor contra umanității - DICCIU, ca entitate cu personalitate juridică, în structura Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condus de Procurorul General printr-un procuror-șef de direcție, așa cum funcționează DNA și DIICOT.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI: Cine va fi noul ambasador al SUA în România (presă)

Asociația 21 Decembrie anunță, printr-un comunicat de presă, că asteapta un raspuns al Guvernului României și al ministrului Justiției, Tudorel Toader, în această problemă.

Asociația 21 Decembrie 1989 a făcut această cerere după ce  a luat act de intenția Ministrului Justiției de a constitui în cadrul Ministerului Public a unei Direcții pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați.

Asociația 21 Decembrie 1989 consideră că aceasta “ar putea fi entitatea judiciară care să ancheteze și infracțiunile comise de procurori, judecători și agenții guvernamentali ai României (inclusiv la CEDO), grupări organizate care au favorizat criminalii din perioada infracționala Decembrie 1989 - Iunie 1990, blocând soluționarea dosarelor și trimiterea în judecata timp de 27 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.