Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solicitare fermă pentru guvern! Umaniștii cer plafonarea adaosurilor comerciale la produsele agricole românești

PUSL
PUSL

Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) i-a solicitat premierului Nicolae Ciucă să intervină pentru a limita adaosurile comerciale la produsele agricole românești. Măsura, una pentru o perioadă determinată, ar urma să tempereze semnificativ creșterile de prețuri.

„Considerăm că o astfel de măsură ar fi oportună în condițiile crizei pe care o traversăm și credem că o astfel de decizie fermă a guvernului ar fi complet justificată.

Propunerea noastră vine după numeroase discuții purtate cu producătorii români din sectorul agricol și de faptul că politica de achiziție a marilor lanțuri de magazine nu ține cont de relația preț de cost - preț de achiziție - preț de desfacere”, spun umaniștii într-un comunicat de presă.

Producatorii nu reusesc sa isi acopere cheltuielile

Aceștia amintesc că producătorii uneori nu reușesc nici măcar să-și acopere cheltuielile, în timp ce marile lanțuri de magazine au profituri semnificative.

„Deși de multe ori producătorii nu reușesc să își acopere nici măcar prețul de cost, între prețul de achiziție și cel de vânzare, ratele profitului depășesc 30-50% și, de aceea, limitarea adaosurilor comerciale, pentru o perioadă bine definită, este o posibilitate care ar trebui luată în calcul”, mai spune PUSL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.