Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solicitare HALUCINANTĂ în instanță! Un olandez cere să i se reducă cu 20 de ani vârsta din buletin: Mă simt tânăr, vreau ca acest lucru să fie recunoscut legal

Pinterest
justitie balanta

Un olandez de 69 de ani a solicitat în instanță să i se reducă cu 20 de ani vârsta din cartea de identitate, iar motivul este acela că se consideră "discriminat" în amor și profesional, potrivit Le Figaro, conform Mediafax.

Insolita cerere a fost formulată de Emile Ratelband și depusă la o instanță din Arnhem, sud-estul Olandei.

Bărbatul dorește ca, în documentele sale oficiale, data nașterii să fie modificată din 11 martie 1949 în 11 martie 1969.

"Mă simt tânăr și vreau ca acest lucru să fie recunoscut legal, pentru că mă simt abuzat, lezat și discriminat din cauza vârstei", a declarat acesta, de profesie consilier specializat în dezvoltare personală.

În timpul unei audieri care a avut loc luni, la tribunal, Ratelband a spus că își consideră solicitarea "legitimă", așa cum sunt considerate și cererile pe care transsexualii le formulează pentru a le fi schimbat genul în cărțile de identitate.

Țuțuianu îl atacă pe Dragnea și o laudă pe Dăncilă, după excluderea din PSD: 'Va învață să fie lider dacă are timp să stea mai mult la guvernare'

"În prezent, ne putem alege slujba, genul, orientarea politică și sexuală. Avem chiar și dreptul de a ne schimba numele. De ce nu avem dreptul de a ne schimba vârsta?", a întrebat acesta.

De altfel, acesta s-a plâns și de faptul că nu primește niciun mesaj atunci când își publică vârsta reală pe site-ul dedicat întâlnirilor amoroase Tinder.

Potrivit medicului său, vârsta biologică a bărbatului este cuprinsă între 40 și 45 de ani, a precizat sexagenarul.

Avocatul lui Ratelband, Jan-Hein Kuijpers, este de părere că acest caz este "insolit, nu există jurisprudență". "Șansele de succes sunt infime, dar estimăm că legislația trebuie să evolueze", a mai spus avocatul.

O decizie în acest caz va fi luată în maximum o lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.