Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solicitare transmisă lui Josep Borrell din partea europarlamentarului Vlad Gheorghe: Vlad Plahotniuc și Ilan Șor pe lista de sancțiuni a UE

deschide.md
plahotniuc sor

Deputatul din cadrul Parlamentului European din partea USR, Vlad Gheorghe, a solicitat includerea lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene. O solicitare în acest sens a fost adresată înaltului reprezentant pentru politică externă UE, Josep Borrell, conform deschide.md.

„Am cerut sancționarea de către UE a oligarhilor corupți Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc! Am solicitat azi înaltului reprezentant pentru politică externă UE, Josep Borrell să includă cei doi fugari pe lista de sancțiuni a Uniunii, să nu mai poată călători în statele membre și averile lor de pe teritoriul acestora să fie sechestrate”, a scris europarlamentarul.

Potrivit lui, Parlamentul European nu poate permite interferențe din partea unor indivizi profund corupți și anti-europeni pe teritoriul Uniunii și al unei țări candidate la aderare, cum este R.Moldova.

„În contextul războiului declanșat de Vladimir Putin la granițele UE, protejarea Moldovei de influențele rusești este cu atât mai importantă și o problemă de securitate care privește toată Europa”, a adăugat el.

De menționat că pe 26 octombrie, SUA au impus sancțiuni împotriva a 21 de persoane și entități implicate în marea corupție și care au adus prejudicii grave R. Moldova și cetățenilor ei.

Pe lista sancțiunilor au fost incluși fostul lider PDM Vlad Plahotniuc și deputatul fugar Ilan Șor, ambii dați în căutare internațională, Partidul ”ȘOR”, soția lui Ilan Șor, omul de afaceri din Rusia Igor Ceaika, un apropiat al fostului președinte Igor Dodon, precum și consultanți ruși ai PSRM, acuzați de ingerințe în procesele electorale din R. Moldova.

Acum o săptămână, Marea Britanie a anunțat că, la fel, va impune sancțiuni oligarhilor fugari Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. Astfel, orice active posedate de Plahotniuc sau Șor pe teritoriul Marii Britanii sau a teritoriilor Insulele Virgine Britanice și Insulele Cayman, vor fi înghețate. Cetățenilor britanici le va fi interzisă orice tranzacție economică cu cei doi, care de azi înainte au acces interzis în Regatul Unit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.