Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solicitări de 256 de milioane de euro pentru dezvoltarea fermelor mici prin PNDR 2020

pndr

Valoarea fondurilor europene nerambursabile solicitate prin intermediul submăsurii 6.3 este de aproximativ 256 de milioane de euro, în perioada 2015 – 2018, a anunțat Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), care a primit 17.055 solicitări de finanțare pentru dezvoltarea fermelor mici informează mediafax

AFIR a încheiat, până la 14 noiembrie, cu micii fermieri contracte de finanțare, în valoare de 159,42 milioane de euro, inclusiv pentru proiecte preluate prin procedura de tranziție din programarea 2007 – 2013.

„Prin intermediul PNDR 2020, pentru fermierii care dețin exploatații mici – de până la 12.000 SO valoarea producției standard – AFIR a plătit până în prezent 124 de milioane de euro. Îmi doresc ca acest sprijin financiar să constituie un punct de pornire care să ajute la dezvoltarea acestor ferme pentru a deveni cât mai viabile din punct de vedere economic și să poată accesa pe viitor linii de finanțare mult mai consistente”, a precizat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Sectorul apicol a beneficiat de cel mai mare interes din partea beneficiarilor submăsurii 6.3 pentru care AFIR a primit 4.725 de cereri de finanțare.

De asemenea, micii fermieri au depus 3.346 de solicitări de finanțare pentru ferme mixte, vegetale și animale.

Pentru horticultură, s-au depus 2.748 solicitări de finanțare, iar pentru investiții în culturi mixte 1.621 de solicitări.

Totodată, pentru creșterea bovinelor de lapte, AFIR a primit aproximativ 1.500 de cereri de finanțare și alte 1.237 de solicitări pentru culturi de câmp.

La polul opus, fermierii au manifestat un interes mai scăzut pentru creșterea porcinelor, pentru care au fost primite 85 de solicitări, pentru creșterea bovinelor de carne s-au depus 45 de cereri de finanțare și doar 24 de solicitări pentru ferme de păsări de curte.

Sprijinul acordat pentru dezvoltarea fermelor mici este 100% nerambursabil, în valoare de 15.000 de euro și se acordă în două tranșe: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare și 25% în maximum trei ani de la semnarea acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.