DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Solicitările de daună aferente polițelor de asigurare împotriva riscurilor cibernetice au crescut cu 83%, anul trecut, în Europa

news.sky.com
hacker

Solicitările de daună aferente polițelor de asigurare împotriva riscurilor cibernetice au crescut cu 83%, anul trecut, în Europa, potrivit unui raport realizat de compania de servicii în asigurări Marsh, CMS, asociație trans-națională a caselor de avocatură și compania de consultanță Wavestone, potrivit Mediafax.

Publicația – The Changing Face of Cyber Claims – are la bază analiza solicitărilor de despăgubire gestionate de Marsh, în Europa, anul trecut. În plus, raportul abordează diferitele metode utilizate de infractorii cibernetici prezentând, în același timp, planuri de acțiune propuse organizațiilor pentru ca acestea să-și gestioneze mai bine pierderile produse de incidente cibernetice.

Pe măsură ce atacurile cibernetice devin din ce în ce mai sofisticate, acestea determină perioade tot mai lungi de întrerupere a activității organizațiilor. De multe ori, întreruperea activității poate dura câteva săptămâni. Această situație se reflectă și în structura daunelor: 71% din costurile cu daunele cyber au legătură cu măsurile de asistență imediată și măsurile de urgență luate pentru reluarea activității.

Citește și: CIRC Becali îl UMILEȘTE pe Duckhadam: A luat 300.000 din 2010 până acum, fără să lucreze nimic

Cu toate că toate sectoarele economiei sunt expuse riscurilor cibernetice, trei domenii au înregistrat o incidentă mai mare a daunelor. Instituțiile financiare au fost cele mai afectate, cu 21% din totalul daunelor raportate în 2019. 13% din totalul daunelor cyber provin de la organizații din industria producătoare în timp ce companiile din comunicare, mass-media și tehnologie cumulează 9% din volumul daunelor cyber consemnate anul trecut.

„Criza sanitară COVID-19, contextul economic volatil și un atac cibernetic care are conduce la întreruperea activității, ar reprezenta o suprapunere care s-ar putea dovedi fatală pentru multe companii din România, mai ales în 2020, anul în care organizațiile nu își pot permite să fie afectate de un incident cibernetic. Faptul că România este a doua țară din UE ca număr de amenzi legate de nerespectarea GDPR confirmă, încă o dată, că organizațiile trebuie să acorde o atenție sporită programului lor de protecție la incidente cibernetice. Asigurarea, ca parte măsurilor de diminuare a riscurilor cibernetice, contribuie la sporirea rezilienței cibernetice și preia presiunea financiară asupra organizației, în eventualitatea unei daune”, spune Cristian Fugaciu, CEO, Marsh Romania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.