DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Solidaritatea Sanitară intervenția URGNTĂ a Parlamentului: Guvernul vrea să restrângă dreptul la muncă, prin regim autoritar

parlament vot camera deputatilor

Se cere intervenția urgentă a Parlamentului pentru a bloca planurile guvernului de a interzice dreptul la muncă. Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită deputaților să respingă intenția Guvernului de restrângere a drepturilor ce fac parte din dreptul la muncă, considerând că este evidentă intenția puterii de a instaura un regim autoritar, încălcând regulile democratice de funcționare a societății.

Citește și: VIDEO Avocatul Poporului detonează altă BOMBĂ: 'Proiectul Guvernului privind starea de alertă este neconstituţional'

Potrivit unui comunicat transmis de Federația „Solidaritatea Sanitară”, această intenție este evidențiată atât de prevederile art. 2 din proiectul legii privind starea de alertă adoptat de Guvern, cât și de alte articole din conținutul acestui proiect de lege.

„Art. 41 alin. 2 din Constituția României prevede în mod expres faptul că dreptul la muncă nu poate fi îngrădit, el neputând fi inclus în măsurile de restricție. Mai mult decât atât, ansamblul drepturilor și libertăților consfințite de art. 1 din Constituția României este protejat împotriva restrângerilor de convențiile și tratatele internaționale pe care România le-a ratificat”, spun cei de la Federația „Solidaritatea Sanitară”.

Aceștia cer deputaților să nu permită „violarea Constituției intenționată de Guvernul României”, preluând solicitările de modificare a proiectului de lege propuse de Federație.

„Doar în aceste condiții obiectul actului normativ îl poate constitui strict lupta împotriva pandemiei COVID 19. Având în vedere faptul că articolul 2 al proiectului de lege ar genera posibilitatea Guvernului de a restrânge în mod arbitrar orice drept fundamental și orice libertate garantată de Constituție, considerăm evidentă intenția puterii actuale de a instaura un regim autoritar, încălcând regulile democratice de funcționare a societății. Acest demers al Guvernului continuă seria de acțiuni de transformare a luptei împotriva pandemiei COVID 19 într-un prilej de încălcare a drepturilor și libertăților fundamentale ale celor aflați în prima linie a aceste lupte”, spun reprezentanții Federației.

Potrivit acestora, aceste abuzuri trebuie stopate, iar deputații din Parlamentul României sunt chemați să facă acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.