Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Solidarizare cu protestul de la metrou - Federația Mecanicilor de Locomotivă din România: 'Diminuarea salariilor, în contradicţie cu legea'

Inquam Photos / Octav Ganea
lacat metrou

Oamenii trebuie puși înaintea intereselor politicianiste, spun sindicaliștii de la Federația Mecanicilor de Locomotivă din România, care sunt de acord cu greva de la Metrorex și cer Guvernului să își ia în serios rolul.

Federația Mecanicilor de Locomotivă din România a transmis că este alături de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM), care a declanșat greva la metrou, vineri dimineața.

„Măsura prin care se încearcă diminuarea salariilor lucrătorilor din Metrorex este în contradicție cu legea, în condițiile în care există un contract colectiv de muncă agreat și semnat de partenerii sociali și este inadmisibil să se facă presiuni asupra salariaților pentru a fi de acord cu diminuarea drepturilor care li se cuvin”, spun cei de la Federația Mecanicilor de Locomotivă.

Aceștia cer Guvernului și Ministerului Transporturilor, reprezentat de ministrul Cătălin Drulă, să își ia în serios rolurile, să respecte legea și să promoveze un dialog social constructiv îndreptat către îmbunătățirea condițiilor în care își desfășoară activitatea salariații din Metrorex.

„Oamenii trebuie puși în fața oricăror obscure interese politicianiste”, mai spun sindicaliștii.

Circulaţia trenurilor de metrou este afectată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, care au blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunță Metrorex.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.