Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soluția Guvernului pentru primăriile care solicită sprijin financiar pentru încălzire

primarie

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca Guvernul are în vedere o modificare legislativa prin care primariile care solicita sprijin financiar pentru încalzire sa nu-l mai primeasca direct de la Executiv, ci sa-l poata obtine printr-un împrumut de la Trezorerie.

'O sa avem o modificare legislativa prin care toate orasele care au nevoie de sprijin pentru încalzire nu le dam noi, asa cadou, ci vor putea sa se împrumute din Trezorerie sa treaca peste iarna si, sigur, sa dea înapoi creditul într-o perioada sustenabila de timp. Ca e Bucurestiul, ca e Galatiul, ca e Aradul, ca e altcineva, transparent, egal pentru toti. Sa nu se spuna ca dam la unul, ca e de la un partid, la altul nu dam ca e de la alt partid. Absolut toate Consiliile locale sau Consiliul General pot face solicitare, primesc împrumutul si-l restituie într-o perioada de timp', a declarat premierul în cadrul sedintei de Guvern.

El a adaugat ca solutia este corecta, dar, în acelasi timp reprezinta si un stimulent pentru ca autoritatile de la nivel local sa-si finalizeze 'investitiile în sistemul termic'.

'Ca asa, daca le dam pomana în fiecare an, nu o sa faca niciodata nicio investitie. (...) Se întâmpla la Drobeta Turnu Severin, unde daca le dam în fiecare an, atunci nu fac nimic. Acum, daca împrumuta... o sa faca si investitia, cred, si în felul acesta, problema nu o mai taraganam ani de zile si o rezolvam cum s-a rezolvat în foarte multe orase',a declarat premierul.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.