Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soluția lui Cătălin Cîrstoiu pentru traficul din Capitală: semaforizarea inteligentă, un proiect din mandatul lui Videanu

Inquam Photos / Octav Ganea
catalin cirstoiu

Medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu, independentul susținut de PSD și PNL pentru funcția de primar al Capitalei, a declarat miercuri, la Antena 3, că în problema traficului ar folosi semaforizarea inteligentă, un proiect început din 2008 în mandatul fostului edil Adriean Videanu.

„Decizia (de a candida) a fost determinată nu neapărat de dorința mea de a ocupa o funcție, le-am avut, am simțit că este un moment pentru bucureșteni în care să resetăm cumva toată gândirea, toată atitudinea clasei politice față de Capitală (...) Nu am avut o carieră politică, de-aia sunt aici”, a declarat Cîrstoiu, medic ortoped și manager al Spitalului Universitar din București.

Întrebat cum ar rezolva el problema aglomerației în trafic, acesta a indicat semaforizarea inteligentă.

„A fost un studiu făcut de japonezi, au numarat masinile din  trafic și au dat niste soluții. Sistemul de semaforizare inteligentă a acestui oraș e implementat în procent de 55-56%, deci incomplet. Ce face acest sistem? Sincronizarea în funcție de trafic, or fiind incomplet, nu exista un feedback al informașiilor. Studiul va trebuie reactualizat”, a declarat Cîrstoiu.

„Cu deplasarea conexa pe salba de lacuri, hai sa fim seriosi! E greu de crezut că în București te poti duce cu barca la serviciu”, a adăugat candidatul PSD-PNL.

Cîrstoiu a adăugat că mai dorește implementarea cât mai extinsă a benzilor unice pentru autobuze.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.