Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TRATAMENT anti-COVID-19. Medic virolog: 'Anticorpii dezvoltați de un pacient vindecat de coronavirus să fie dați altuia care se luptă cu virusul'

Time of Israel
test coronavirus COVID

Din ce în ce mai mule țări aplează la o tehnică de vindecare a infecției cu coronavirus veche de peste 100 de ani. Aceasta, spun specialiștii, a fost folosită și în combaterea epidemiei de gripă din anul 1918. Este vorba despre o metodă de transmitere a anticorpilor dezvoltați de o persoană care s-a vindecat către alta care încă se luptă cu virusul. Ar putea fi o soluție pentru a proteja, cel puțin temporar, personalul medical și persoanele cu risc, care sunt foarte expuse în fața noului virus ce a generat o pandemie.

Citește și: Raed Arafat, despre sezonieri: 'Nimeni nu a crezut că vor fi 2.000/zi. Solicitarea, pe cale diplomatică'

Despre această tehnică, dar și despre imunizarea în grup a vorbit doctorul Mihnea Boștină într-un interviu acordat dobrogea.tv, relatează Digi24.ro.

„Anticorpii aceștia funcționează practic ca un medicament, deci îți asigură imunitate pentru câteva săptămâni, poate câteva luni, și este foarte, foarte utilă în primul rând pentru cadrele medicale, care sunt expuse zilnic la o cantitate foarte mare de încărcătură virală, și va fi probabil foarte utilă pentru persoanele din categoriile de mare risc, persoane bătrâne sau persoane care au comorbidități”, a explicat medicul virolog.

Românul este specialist virolog, profesor la Departamentul de microbiologie și imunologie al Universității din Otago, Noua Zeelandă, iar în trecut a fost cercetător la Harvard

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.