Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soluţie ingenioasă de evitare a blocajelor în trafic găsită de Primăria Capitalei

www.pixabay.com
București, trafic, poluare

Ridicarea gunoiului în Capitală, între 7.00-10.00 și 16.00-19.00, pe marile bulevarde și arterele cu trafic STB, ar putea fi interzisă dacă propunerea, agreată la întâlnirea de miercuri a specialiștilor în utilități ai PMB, cu reprezentanții primăriilor și ai salubrității, va fi adoptată de CGMB, potrivit mediafax.

Citește și: Victoria de senzație a Simonei Halep! Câți bani a câștigat pentru calificarea în sferturi la Madrid

Între orele 7.00 și 10.00 precum și între 16.00 și 19.00 ar putea fi interzisă colectarea deșeurilor menajere de la populație și persoanele juridice, pe bulevarde și pe arterele cu trafic al Societății de Transport București, au căzut de acord specialiștii de la Direcția de Utilități din Primăria Capitalei, reprezentanții operatorilor de salubrizare și reprezentanții în domeniu ai primăriilor de sector, care s-au întrunit miercuri pentru a găsi soluții pentru optimizarea serviciului de colectare a deșeurilor menajere, anunță Primăria Capitalei.

Măsura este menită a elimina blocajele din trafic generate de prezența utilajelor de la salubritate și de colectare a deșeurilor.

Citește și: Un fost ofițer SRI aruncă-n aer propunerea interimară la Justiție a Vioricăi Dăncilă: ‘Ne-am tâmpit de tot?’

Pentru implementarea măsurii este, însă, nevoie de o modificare a strategiei de dezvoltare și funcționare pe termen lung a serviciului public de salubrizare în București, avertizează PMP.

Până la adoptarea propunerii în Consiliul General al Municipiului București și transformarea sa în măsură implementată, operatorii de salubritate vor respecta actualul program de colectare a deșeurilor.

Citește și: Anunț făcut de Viorica Dăncilă! ‘Vom aproba astăzi noi măsuri pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a celor două scrutine din 26 mai 2019’

În prezent, potrivit strategiei de dezvoltare și funcționare pe termen mediu și lung a serviciului public de salubrizare în municipiul București, este interzisă colectarea deșeurilor menajere între 06.30-8.30 si 15.30-18.30 pe bulevardele și arterele cu trafic RATB (transport public), pentru a nu se suprapune cu vârfurile de trafic rutier.

Operatorii de salubritate care nu au respectat regulamentul de organizare și funcționare a serviciilor publice de salubritate au fost sancționați, în perioada 2017 - 2019, cu amenzi a căror sumă totală este de 120.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.