Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Somalia: Cel puţin 276 de oameni au fost ucişi şi 300 au fost răniţi în atentatul din Mogadishu

somalia

Cel puţin 276 de oameni au fost ucişi şi 300 au fost răniţi în atentatul cu camion-capcană care a avut loc sâmbătă în centrul capitalei somaleze Mogadishu, a anunţat Ministerul Informaţiei din Somalia, într-un comunicat dat publicităţii în noaptea de duminică spre luni, informează AFP, conform agerpres.ro.

"Guvernul federal somalez a confirmat că 276 de persoane au fost ucise în explozie (...) şi alte 300 rănite au fost internate în diferite spitale din Mogadishu", se arată în comunicat. 

"Este în curs încă o operaţiune naţională de salvare şi vom face publică orice nouă informaţie", se adaugă în comunicat, dând astfel de înţeles că bilanţul s-ar putea înrăutăţi. 

Atentatul cu camion-capcană a avut loc în mijlocul după-amiezii de sâmbătă la intersecţia PK5 din districtul Hodan, un cartier comercial foarte animat al capitalei, cu magazine şi hoteluri. Clădirile şi vehiculele situate în apropiere au fost grav avariate de puternica explozie, care a lăsat în urmă trupuri arse sau sfâşiate. Conform presei, marea majoritate a victimelor sunt civili, în principal vânzători ambulanţi care îşi comercializau produsele la standuri amplasate pe una dintre cele mai frecventate artere ale oraşului. 

Atacul nu a fost deocamdată revendicat, însă autorităţile îi consideră responsabili pe islamiştii somalezi shebab, afiliaţi Al-Qaida, care lansează frecvent atacuri şi atentate sinucigaşe în Mogadishu şi împrejurimi. 

Precedentul atac cel mai sângeros din Somalia a avut loc în octombrie 2011 şi s-a soldat cu cel puţin 82 de morţi şi 120 de răniţi. Acesta a fost comis de asemenea cu un camion-capcană şi a vizat un complex ministerial din Mogadishu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.