Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj: Aproape jumătate dintre bulgari sunt pesimişti cu privire la viitor, iar 20% se aşteaptă la un an mai bun

coe.int
bulgaria

Atitudinea publică variază puternic în Ajunul Anului Nou şi lumea pare să fie mai puţin unită decât în anii anteriori, arată un sondaj realizat anual de Gallup International Association din 1977, în care este inclusă şi Bulgaria.

Sondajul din acest an a fost desfăşurat în 35 de ţări, pe un număr total de 35.664 de repondenţi. Un total de 1.000 de oameni au fost intervievaţi faţă în faţă, prin telefon sau online în fiecare ţară între octombrie şi decembrie 2022, potrivit Agerpres.

Rezultatele sondajului arată că pesimismul rămâne ridicat în Bulgaria, dar nu a crescut prin comparaţie cu anii anteriori. În anii recenţi Bulgaria s-a plasat de mai multe ori în topul cinci al naţiunilor cele mai pesimiste, dar în acest an alte ţări au devansat-o.

Un total de 20% dintre bulgari se aşteaptă ca anul 2023 să fie unul mai bun, în timp ce 44% dintre bulgari sunt pesimişti cu privire la viitor, iar 27% sunt de părere că noul an va fi la fel ca 2022. Bulgarii rămân în mod tradiţional pesimişti prin comparaţie cu media globală. Instabilitatea politică şi insecuritatea din ultimii doi ani au dus la cele mai ridicate niveluri de pesimism din ultimele decade. Pesimismul rămâne ridicat dar a stagnat.

Speranţele pentru prosperitate economică nu sunt nici ele foarte ridicate - 9% se aşteaptă la un an mai bun pentru economie, 60% se aşteaptă la dificultăţi şi 23% se aşteaptă ca 2023 să fie la fel ca 2022.

Percepţia asupra fericirii în Bulgaria rămâne la nivelul înregistrat anul trecut şi pare să urmeze o logică diferită. Un total de 43% dintre repondenţii bulgari s-au declarat fericiţi, 11% s-au declarat nefericiţi şi 42% s-au plasat undeva la mijloc. Numărul celor indecişi este minim. Fericirea în Bulgaria este în mod tangibil mai scăzută prin comparaţie cu restul lumii, însă cel puţin Bulgaria nu s-a plasat printre cele mai nefericite ţări în acest an.

Bulgarii sunt îngrijoraţi în mod moderat de riscul folosirii armelor nucleare. Datele adunate din această ţară sunt similare mediei globale şi mai apropiate de cele din spaţiul UE, unde repondenţii s-au declarat îngrijoraţi în mod moderat de această ameninţare. Un total de 31% dintre bulgari sunt de părere că există un risc ridicat de folosire a armelor nucleare, 41% consideră acest risc drept unul moderat, iar 13% sunt de părere că nu există niciun risc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.