Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ: Cifre de COȘMAR pentru PNL și o analiză USTURĂTOARE pentru PSD

Ultimele cifre din sondajele de opinie le cam dau fiori reci liberalilor, iar căderea acestora este una vizibilă. În același timp, PSD pare că stagnează, dar cel mai interesant este faptul că social-democrații au cam același scor și fără ”sateliții” ALDE și UNPR.

Pentru a vedea trendul celor două mari partide, am supus spre analiză două sondaje realizate de INSCOP, unul din aprilie 2016 și al doilea din aprilie 2015. Aceeași casă de sondare, aceeași lună, dar ani diferiți și contexte diferite.

Conform sondajului INSCOP din aprilie 2015, PNL se situa la 44,7%, în timp ce alianța PSD-UNPR-PC se situa la 39%.

În sondajul INSCOP din aprilie 2016, PNL se situează la 37%, în timp ce PSD, de data aceasta fără sateliți, se situează la 38%.

Citește și: SONDAJ: PNL se PRĂBUȘEȘTE. Crește PSD și este DEZASTRU pentru UNPR

Cifrele sunt de coșmar pentru PNL, pentru că se arată că în fix un an de zile liberalii au pierdut 7 procente, în timp de PSD a pierdut doar unul,

partide în Parlament, nu există vreo altă explicație politică, pentru că UNPR are, pe cont propriu, doar 1,2%, în timp ce PC-ul din 2015 a devenit între timp ALDE și a cumulat scorul său cu cel al ALDE.

Ar fi facil să spunem că PNL a scăzut doar din cauza faptului că a picat președintele Klaus Iohannis la încredere, dar acesta nu este singurul motiv. Dacă privim comparativ sondajul din 2015 și cel din 2016 observăm însă altceva.

În anul 2015, PMP avea 2,8%, în timp ce PLR-ul lui Tăriceanu (astăzi unificat cu PC și devenit ALDE) avea 2,2%. În sondajul din 2016, PMP-ul lui Băsescu are 5,1%, în timp ce ALDE are 5,3%.

Așadar, iată că teoria dreptei fragmentate se verifică și în timp ce PNL pierde 6-7%, celelalte două partide mai mici de pe dreapta urcă în consecință cu aceleași procente.

Iată mai jos fotografiile momentului din 2015 și 2016:

content-image

content-image

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.