Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - Cifrele care TERMINĂ jocul politic: PSD trece de 50% (surse)

Jocul politic din această toamnă politică este zguduit puternic de rezultatele unui mare sondaj realizat de PSD. Înaintea fiecărui scrutin important, cei de la PSD realizează un studiu extrem de complex, care le arată direcțiile și reflectă cu mare precizie rezultatul alegerilor.

Un astfel de studiu a fost realizat, de exemplu, înainte de alegerile locale din această vară, iar rezultatele sale arătau un trend puternic pro-PSD în Capitală. Sondajul arăta că cei de la PSD au capacitatea de a câștiga toate primăriile din Capitală. Atenție, studiul spunea că există această posibilitate de creștere pentru fiecare candidat social-democrat, astfel încât fiecare să-și câștige bătălia pentru sectorul său, dar și Capitala, în cazul Gabrielei Firea.

Citește și: Jurnaliștii și vedetele iau cu asalt listele partidelor pentru parlamentare

Citește și: SURSE - Surpriză de PROPORȚII pe listele de parlamentare la PNL

Citește și: LEGĂTURA financiară dintre Nicușor Dan și Sebastian Ghiță

Studiul pentru alegerile parlamentare a fost pus la dispoziția partidului la începutul lunii septembrie și a stat la baza multora dintre mesajele și politicile pe care le-a adoptat PSD.

Conform surselor noastre, studiul arată că PSD are capacitatea de a obține un scor foarte apropiat de 50%, dacă nu chiar să depășească această cifră. Atenție, acest procent este de fapt trendul, cazul fericit și nu trebuie privit ca o cifră absolută. Procentul este rezultatul unui cumul de factori, pentru că fiecare cifră este analizată și replicată pe toate zonele din România.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 23.000 de subiecți și are o marjă de eroare de 1%. Cei de la PSD susțin că vor mai efectua trei astfel de studii până la alegerile parlamentare, pentru că acestea le arată, pe lângă scorul politic și temele pe care trebuie să calibreze campania electorală, mesajul așteptat de electorat, dar dictează și strategia politică.

Studiul amintit a impus, de exemplu, o anumită strategie politică, în jocul cu PNL și președintele Klaus Iohannis. S-a observat că Liviu Dragnea a răspuns destul de moale atacurilor venite de la Cotroceni, dar aceasta a fost o strategie. Studiul arată că românii nu vor scandal ci prezentarea de măsuri concrete, tocmai de aceea PSD nu intră în acest vârtej al declarațiilor, care ar duce cu siguranța la replici și contrareplici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.