Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - Cine ar putea deveni noul președinte al Republicii Moldova

moldova

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova are loc pe 30 octombrie, iar sondajele au un favorit cert: socialistul Igor Dodon. Cercetările sociologice arată însă că acesta poate fi învins de un candidat pro-european în turul 2.

Diferența dintre Maia Sandu, lidera Partidul Acţiune şi Solidaritate şi fost ministru al educaţiei, Andrei Năstase, liderul partidului Platforma Demnitate şi Adevă, și Marian Lupu, liderul Partidului Democrat, este în continuare în limita marjei de eroare, potrivit unui sondaj făcut public de International Republican Institute și citat de agora.md.

Vezi și: Ancheta DNA de la DIPI zguduie relația României cu NATO

Potrivit cifrelor, circa 30% din respondenți l-ar alege pe Igor Dodon. Urmează însă în bătălia pentru poziția a doua, unde trei candidați care se află la o diferență de un procent, în marja de eroare. Și anume: Maia Sandu, cu 13%, Andrei Năstase, cu 13%, Marian Lupu, cu 12%.

content-image

Vezi și: CTP îi dă replica lui Sebastian Ghiță, după ce a fost acuzat că primea bani de la Vântu

content-image

Sondajul are 1516 respondenți, și a fost făcut în perioada 1-23 septembrie. Marja de eroare este de 2,8%.

Citește și: SURSE - Mutări ȘOC în PNL: greii politici sunt scoși de la centru

Zilele trecute, un alt sondaj, realizat de Compania Intellect Group, îl plasa pe locul al doilea pe liderul partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, cu peste 12%, urmat de liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, cu aproape 12% şi lidera Partidul Acţiune şi Solidaritate şi fost ministru al educaţiei, Maia Sandu, cu puţin peste 11%.

Sondajul mai arată ca 56% din cetăţenii Republicii Moldova ar merge sigur la urne pe 30 octombrie, 36% - aproape sigur, 6% - nu vor merge, iar 3% nu ştiu ce vor face. Sondajul 'Intelect Grup' a fost realizat în perioada 19 - 28 Septembrie, pe un eşantion de 2100 de persoane, şi are o marja de eroare de 3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.