Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ: Cum percep învățătorii lipsa auxiliarelor

Manuale

Blocarea auxiliarelor la începutul anului școlar, urmată la scurt timp de anularea tuturor materialelor educaționale anterior evaluate și avizate a reprezentat un demers extrem de controversat. Până când vor fi încheiate toate procedurile de aprobare a unor noi serii de materiale didactice, dascălii din învățământul preuniversitar susțin lecții fără un suport validat oficial (în special la Clasele Pregătitoare, clasele gimnaziale și liceale).

Citeşte şi: Mare ATENŢIE la ce postaţi pe Facebook! O botoşăneancă a fost sancţionată de judecători cu 20.000 de lei

În acest context, Didactic.ro - un produs Intuitext a realizat un sondaj în rândul învățătorilor, membri ai acestei cancelarii naționale virtuale, pentru a afla cum percep lipsa auxiliarelor la această dată.

• 8.87% - Sunt de acord cu lipsa auxiliarelor de pe băncile școlilor.

• 14.92% - Este bine, dar aveau și ele beneficiul lor.

• 75.79 - Consider că pregătirea elevilor are de suferit în mod foarte grav din cauza acestor întârzieri.

În plus, unele cadre didactice sunt de părere că în general, în fiecare clasă găsim trei nivele de competență: elevii foarte buni care termină exercițiile din manuale în 10 minute, elevii de nivel mediu care termină în 20 minute și cei slabi care le termină foarte greu sau deloc (din diferite cauze: familiale, dezvoltare intelectuală, dezvoltare emoțională etc.) De aceea, învățătorii susțin faptul că, de cele mai multe ori, sunt necesare auxiliarele ca material de sprijin care oferă conținutul și nivelul de dificultate necesare pentru stimularea intelectuală a primelor două grupe.

Mai mult decât atât, specialiștii în educație sunt de părere că această întârziere va avea repercusiuni serioase îndeosebi pentru Clasele Pregătitoare sau grădinițe, unde nu se utilizează manuale, ci numai materiale didactice ajutătoare (fișe sau caiete de lucru individual, cărți de colorat, planșe), precum şi pentru clasele a VI-a - a XII-a unde nu există manuale în conformitate cu programele școlare în vigoare, se arată într-un sondaj Didactic.ro pentru ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Sute de şoferi au devenit PIETONI peste noapte. MII de sancţiuni după o acţiune de AMPLOARE a poliţiştilor de la Rutieră .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.