Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ de 1 Decembrie: s-au schimbat relațiile dintre români și maghiari

Un sondaj realizat de Avangarde, în preajma Zilei Naționale, arată că relația dintre români și maghiari nu mai este una foarte tensionată, așa cum era în trecut.

Citește și: RUPTURĂ în PSD de 1 Decembrie: Liderii partidului, 'împrăştiaţi'. Dragnea absentează. Cine este alături de Iohannis la tribuna oficială

Confruntați cu întrebarea ”Considerați că statul român oferă destule drepturi minorității maghiare sau ar putea să ofere mai multe?”, 86% dintre cei chestionați au spus că România oferă suficiente drepturi acestei minorități.

Doar 8% consideră că România le-ar oferi mai multe drepturi maghiarilor, în timp ce restul de 6% fie nu au știut să răspundă, fie au refuzat să răspundă.

Cifrele sunt cu atât mai interesante cu cât în Parlament se discută intens despre noi avantaje oferite maghiarilor. Cea mai controversată temă este cea a scăderii pragului de reprezentare pentru folosirea limbii maghiare în instituțiile oficiale la 10% sau cel mult 15%. Pe baza acestor cifre, concluzionăm că românii n-ar fi de acord cu un nou set de privilegii oferite comunității maghiare.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.