Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj exploziv: Cine e favoritul pentru a fi președintele Republicii Moldova, dacă ar fi alegeri duminică

Ekşi Şeyler
sondaje Band Wagon

În ipoteza desfășurării alegerilor prezidențiale duminica viitoare, conform unui sondaj prezentat de Institutul Republican Internațional, Maia Sandu ar putea câștiga încă un mandat de președinte al Republicii Moldova. Datele sondajului indică că aproximativ 30% din respondenți ar opta pentru Maia Sandu, potrivit informațiilor transmise de Știri.md.

 

În clasamentul datelor sondajului, pe locul al doilea s-ar plasa Igor Dodon, cu un sprijin de aproximativ 24% din respondenți. Ion Ceban, primarul Chișinăului, ar fi susținut de aproximativ 6% dintre respondenți, în timp ce Ion Chicu ar fi votat de aproximativ 5% dintre aceștia.

Potrivit aceluiași sondaj, realizat de Institutul Republican Internațional (IRI), președinta Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor Republicii Moldova.

În cadrul sondajului, participanților li s-a cerut să identifice politicianul în care au cea mai mare încredere, fără a li se oferi opțiuni prestabilite. Astfel, 27% dintre respondenți au exprimat încredere în Maia Sandu. Pe locul al doilea în întreaga republică se află Igor Dodon, cu un procent de 19%, iar pe locul al treilea se clasează Ilan Șor, cu 12%. În ceea ce privește primarul general al capitalei, Ion Ceban, 6% dintre cetățeni au exprimat încredere în el.

În privința încrederii la nivel local, Maia Sandu ocupă prima poziție în municipiul Chișinău, cu un procent de 30%. Pe locul al doilea în această categorie se află Ion Ceban, cu 14%, la egalitate cu Igor Dodon.

Sondajul a fost desfășurat în perioada 27 ianuarie - 22 februarie, având un eșantion reprezentativ de 1.247 de respondenți, dintre care 740 din municipiul Chișinău. Interviurile au fost realizate față în față, iar marja de eroare este de 2,8%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.