Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

(Sondaj) Francezii sunt de acord cu limitarea încălzirii pentru a economisi energie

epochtimes-romania.com
calorifer

81% dintre francezi aprobă limitarea temperaturii de încălzire în locurile publice și întreprinderi și 71% - acasă, potrivit unui sondaj realizat de institutul francez de cercetare de opinie OpinionWay pentru ziarul Les Echos.

Dintre cei chestionați, 81% sunt de acord cu temperaturile de 19 grade Celsius în iarna următoare pentru clădirile publice și la locul de muncă, așa cum a recomandat guvernul. Pentru ca facturile la gaze să nu fie excesiv de mari, iar lumina să nu fie oprită, 71% dintre francezi sunt gata să fie de acord cu aceeași măsură, dar în locuințele lor, spun sociologii.

În timp ce rezidenții francezi sunt de acord cu limitele de temperatură în așteptarea unei creșteri de 15% a prețurilor la energie în anul următor, așa cum au prezis autoritățile, alte măsuri din sondaj au primit mai puțină aprobare.

Economisirea gazelor și a energiei electrice în întreprinderi în timpul orelor de vârf de consum este aprobată de 57% dintre francezi. Doar 40% sunt de acord să aplice o măsură similară acasă. În cazul unui deficit de energie, majoritatea respondenților - 56 % - doresc să acorde prioritate în aprovizionarea cu energie a gospodăriilor, mai degrabă decât întreprinderilor.

În general, 71% dintre respondenți sunt îngrijorați de situația actuală din sectorul energetic. În același timp, două treimi dintre aceștia consideră că în Franța creșterea prețurilor la energie nu este la fel de semnificativă ca în alte țări europene, în special în Germania, Spania și Italia. Aceeași pondere în rândul populației, potrivit sondajului, susține sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, în ciuda dezbaterii din societate cu privire la beneficiile și eficacitatea acestor măsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.