Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj in diaspora: Peste 400 de studenti au raspuns intrebarilor LSRS!

mediafax.ro
cursuri studenti
Experiența în străinătate a studenților români a stat în 2020 sub semnul Pandemiei Covid-19, care a alterat semnificativ atât experiența academică, cât și cea în comunitate. În mare parte, finalul anului universitar 2019 – 2020 și primul semestrul din 2020 – 2021 au însemnat cursuri online, derulate fie din cazarea din țara gazdă, fie din România. Așadar, rezultatele Sondajului LSRS 2020 trebuie judecate în contextul acestor circumstanțe extraordinare.
În momentul conceperii sondajului pe care îl tratează prezentul raport, pandemia părea aproape de final ca urmare a măsurilor de restricție ce au dus la scaderea progresivă a cazurilor în Europa și România. Cu toate acestea, toamna lui 2020 a adus un reviriment al cifrelor referitoare la infectări și, subsecvent, inchiderea cursurilor pe model față în față în cele mai multe dintre universități. De aceea, sondajul nu a colectat informații privitoare la impactul pandemiei.
Pe de altă parte, această ediție a Raportului asupra stării comunității studențești din străinătate a luat o serie de măsuri pentru îmbunătățirea acurateții rezultatelor. S-a introdus obligativitatea autentificării pentru a reduce posibilitatea răspunsurilor multiple. Sondajul a fost promovat în mod activ de către toate filialele Ligii pentru a se asigura acoperirea întregii suprafețe a globului unde LSRS reprezintă interesele comunității. De altfel, distribuția răspunsurilor pe țări confirmă, în mare, distribuția cunoscută a studenților români.
Structura chestionarului din 2020 reflectă și o schimbare de filosofie a LSRS în interacțiunea cu membrii comunității. Astfel, secțiunea referitoare la aspectele sociale și interacțiunea cu LSRS a fost extinsă, preluând din spațiul destinat anterior întrebărilor precum cea privind satisfacția  în ce privește mediul politic din România.

Sondajul LSRS este o cercetare sociologică având ca scop creionarea unei imagini cât mai precise cu privire la studențimea românească din străinătate. Sondajul LSRS 2020 a fost derulat în perioada Iulie – Decembrie și a colectat aproximativ 400 de răspunsuri. Scriu acestia pe pagina de socializare. Rezultatele sondajului pot fi gasiti aici.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.