Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ în USR pentru Cioloş. Fostul premier, la negocieri cu Nicuşor Dan

usr ciolos

Fostul premier Dacian Cioloş şi echipa sa se află de mai multe săptămâni în negocieri cu Uniunea Salvaţi Românie, pentru o posibilă înscriere în partid. În ultimele zile, demersurile s-au intensificat de ambele părţi, însă rezultatul nu pare să fie, deocamdată, unul pozitiv.

Potrivit unor surse din USR, în rândul membrilor formaţiunii conduse de Nicuşor Dan a fost realizat un sondaj online cu privire la Dacian Cioloş. O majoritate covârşitoare a celor chestionaţi a optat pentru intrarea fostului premier în USR.

Vezi şi: Răsturnare de situaţie în privinţa legii graţierii: Dragnea, ANUNŢ despre Şerban Nicolae

Principalii susţinători ai intrării lui Cioloş şi a oamenilor lui în USR ar fi, potrivit surselor menţionate, oamenii din jurul lui Clotilde Armand. "Clotilde Armand şi apropiaţii ei sunt foarte vocali în ultimele zile şi încearcă să determine conducerea USR să finalizeze cu orice preţ negocierile cu Cioloş şi să-l accepte în conducerea partidului", spun sursele din cadrul partidului.

Pe de altă parte, în Biroul Naţional al USR ar exista şi persoane care se opun înscrierii lui Cioloş în partid. O persoană influentă în USR care s-ar opune venirii lui Cioloş, dar care nu face parte din conducerea formaţiunii, ar fi Matei Păun, fostul şef al campaniei USR.

Vezi şi: Ministrul Justiţiei, noi precizări despre DEMISIA lui Kovesi

Discuţiile continuă în aceste zile, deşi sursele din USR preconizează că varianta înscrierii lui Cioloş în partid este din ce în ce tot mai puţin probabilă. Cum nici liberalii nu se arată foarte dornici de a-l avea pe Dacian Cioloş coleg sau chiar lider, prinde contur varianta înfiinţării unui nou partid de către oamenii din jurul fostului premier.

La începutul lunii martie, fostul premier Dacian Cioloş şi-a înregistrat oficial asociaţia despre care a vorbit de mai multe ori în ultima perioadă. Asociația „Platforma România 100” îi are ca fondatori pe fostul premier, pe fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, pe fostul ministru al Muncii Dragoș Pîslaru și pe Alin Mituța, fostul director de cabinet al lui Dacian Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.