Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ: Islamofobia, în creştere în Germania

musulmani

Unul din opt germani s-ar alătura manifestaţiilor antimusulmane dacă această mişcare de protest în continuă creştere ar organiza un miting în oraşul lor, potrivit unui sondaj de opinie dat publicităţii joi, transmite Reuters.

Sondajul evidenţiază o creştere a sprijinului în Germania, precum şi în alte ţări ale Uniunii Europene, precum Marea Britanie şi Suedia, pentru partide şi mişcări care profită de temerile alegătorilor potrivit cărora politicienii tradiţionali au o atitudine prea permisivă în ceea ce priveşte imigraţia.

Unii membri ai blocului conservator al cancelarului german Angela Merkel se tem că riscă să piardă sprijinul populaţiei în favoarea partidului eurosceptic Alternativă pentru Germania (AfD), care şi-a reorientat atenţia asupra imigraţiei şi care include persoane care sprijină şi mişcarea de protest PEGIDA - Patriotic Europeans Against the Islamisation of the West (Europeni Patrioţi împotriva Islamizării Occidentului). PEGIDA organizează manifestaţii săptămânale în oraşul Dresda (est) şi a atras peste 17.000 de oameni la un miting desfăşurat la 22 decembrie. Marşuri de mai mici dimensiuni au avut loc şi în alte oraşe.

În mesajul său de Anul Nou, Angela Merkel le-a cerut germanilor să întoarcă spatele liderilor PEGIDA, numindu-i rasişti plini de ură, şi a spus că cea mai mare economie a Europei trebuie să-i primească pe cei care fug din calea conflictelor şi războaielor.

Un sondaj realizat de Forsa, pentru revista Stern, pe un eşantion de 1.006 de oameni arăta că 13% dintre persoanele intervievate ar participa la un marş antimusulman organizat în oraşul lor. Totodată, 29% dintre respondenţi cred că Islamul are o influenţă atât de mare asupra vieţii de zi cu zi în Germania încât manifestaţiile sunt justificate. Deşi două treimi dintre cei chestionaţi erau de părere că ideea unei "islamizări" a Germaniei este exagerată, mulţi germani s-au declarat îngrijoraţi de numărul mare de solicitanţi de azil care fug din ţări precum Siria.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.