Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj - Majoritatea americanilor consideră că ţara se îndreaptă în direcţia greşită. Ce spun despre activitatea lui Joe Biden

sondaj

Majoritatea americanilor sunt nemulţumiţi de situaţia din SUA, indică un nou set de sondaje, citate de CNN, scrie news.ro.

Într-un sondaj AP-NORC publicat miercuri, 85% dintre adulţii din SUA spun că lucrurile din ţară se îndreaptă în direcţia greşită, doar 14% cred că lucrurile merg în direcţia corectă, o viziune mai pesimistă decât în ​​luna mai, când 78% au spus că lucrurile se îndreaptă în direcţia greşită şi 21% că lucrurile se mişcă în general în direcţia corectă.

În prezent, atât 92% dintre republicani, cât şi 78% dintre democraţi sunt nemulţumiţi de direcţia ţării -- cel mai mare procent în rândurile democraţilor de când preşedintele Joe Biden a preluat mandatul anul trecut.
Doar 20% dintre americani descriu economia naţiunii ca fiind bună, 79% o consideră slabă, potrivit sondajului AP-NORC. Acest sentiment, de asemenea, este relativ bipartizan, atât 90% dintre republicani, cât şi 67% dintre democraţi descriind economia ca fiind slabă.
Un sondaj Reuters/Ipsos, de asemenea, publicat miercuri, constată o nemulţumire în creştere, în special în rândul democraţilor, în zilele care au urmat deciziei Curţii Supreme a SUA care anulează dreptul constituţional federal la avort. În acel sondaj, 62% dintre democraţi spun că lucrurile din ţară sunt pe drumul greşit, faţă de 49% săptămâna precedentă. În schimb, 86% dintre republicani spun că lucrurile sunt pe drumul greşit, în scădere uşor faţă de 94% însăptămâna precedentă.
În ceea ce îl priveşte pe preşedintele Joe Biden, media sondajelor CNN Poll of Polls realizată în a doua jumătate a lunii iunie relevă că 38% dintre americani aprobă activitatea preşedintelui, în timp ce  57% o dezaprobă, similar cu evaluările de la începutul lunii.
În sondajul AP-NORC, 28% dintre adulţii din SUA aprobă prestaţia lui Biden în ceea ce priveşte economia - cea mai scăzută cotă de până acum în acest sondaj -- 36% aprobă acţiunile sale în ceea ce priveşte în politica privind armele şi 53% aprobă felul în care a gestionat pandemia de coronavirus.
Sondajul CNN Poll of Polls este o medie a celor mai recente cinci sondaje naţionale privind activitatea preşedintelui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.