Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj: Majoritatea germanilor, de acord cu suplimentarea cheltuielilor pentru armată

Anadolu Agency
germania steag drapel

Un sondaj arată că 62% dintre germani sunt favorabili suplimentării cheltuielilor pentru armată, dincolo de fondul special de 100 miliarde de euro, chiar dacă aceasta înseamnă că guvernul va trebui să se îndatoreze sau să facă economii în alte domenii, transmite vineri DPA.

Acest sprijin este majoritar în rândul susţinătorilor tuturor partidelor cu excepţia celor ai partidului Stânga (Die Linke), care se pronunţă covârşitor împotriva unor cheltuieli suplimentare, potrivit Agerpres.

Doar o treime dintre respondenţi, mai precis 32%, au fost împotriva suplimentării cheltuielilor pentru Bundeswehr, iar 6% au fost indecişi.

Ministrul apărării Boris Pistorius a cerut recent ca bugetul armatei să fie majorat şi peste fondul special de 100 miliarde de euro, şi ca sumele viitoare să permită Germaniei să atingă ţinta bugetară de 2% din PIB convenită de membrii NATO.

Cancelarul Olaf Scholz a subliniat şi el că doreşte să cheltuiască 2% din PIB al Germaniei pe armamente, în conformitate cu ţinta NATO.

Pentru anul în curs, se aşteaptă ca bugetul să fie de doar de 1,6% din PIB, potrivit calculelor guvernului.

Acesta a aprobat anul trecut un fond special de 100 miliarde de euro pentru mai buna echipare a Bundeswehr, la câteva zile după ce Rusia a declanşat invazia în Ucraina, bulversând arhitectura de securitate europeană.

Sondajul ZDF Politbarometer publicat vineri a fost realizat pe un eşantion de 1.165 de alegători, între 28 februarie şi 2 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.