Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj pe final de an. 52% dintre intervievați spun că preşedintele Klaus Iohannis şi PNL vor accepta numirea unui prim-ministru al PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
ciuca ciolacu ciuca

Un sondaj IRES arată că 48% dintre românii intervievaţi cunosc protocolul coaliţiei de guvernare conform căruia în 2023 se va schimba premierul, iar puţin peste jumătate dintre aceştia (52%) spun că preşedintele Klaus Iohannis şi PNL vor accepta numirea unui prim-ministru al PSD.

Cercetarea sociologică relevă că 51% dintre respondenţi nu sunt la curent cu acest protocol, iar 1% nu ştiu sau nu răspund.

De asemenea, dintre cei care cunosc acest protocol, 39% consideră că şeful statului şi PNL nu vor accepta un premier de la PSD, iar 9% nu ştiu sau nu răspund.

Sondajul mai arată că sunt mai informaţi cu privire la acest protocol bărbaţii, persoanele peste 51 de ani, respondenţii cu studii superioare şi votanţii PSD.

La întrebarea ce ar dori să se schimbe în anul 2023 din punct de vedere politic, cele mai multe răspunsuri au indicat politicienii, clasa politică sau conducerea ţării (16%), Guvernul sau partidele de la guvernare (11%), iar apoi să crească salariile, pensiile sau alocaţiile (8%), să scadă preţurile/inflaţia (3%), să dispară corupţia, să scadă taxele şi impozitele (1%).

Sondajul de opinie naţional a fost realizat de IRES, în perioada 7 - 12 decembrie, prin metoda CATI, pe un eşantion de 1.615 respondenţi, cu vârsta peste 18 ani, cu o marjă eroare de plus/minus 2,5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.