Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj: Peste jumătate dintre managerii români au crescut bugetul de investiţii al companiei

revista de cariere
manager

Peste jumătate (56%) dintre managerii şi antreprenorii din România au majorat cheltuielile alocate investiţiilor în 2023 prin comparaţie cu anul anterior, în timp ce 27% dintre aceştia au menţinut nivelul investiţiilor la acelaşi nivel cu anul 2022, arată un sondaj ASEBUSS.

”Managerii şi antreprenorii din România au învăţat să îşi calculeze foarte bine riscurile unei investiţii mai ales în vremuri incerte pentru economie, iar acest lucru le-a dat curaj să investească mai mult, pentru că şi-au dat seama că altfel nu pot duce businessul la următorul nivel” , spune Ovidiu Dîmbean-Creţa, rectorul ASEBUSS.

Potrivit acestuia, destinaţiile de investiţii prioritare în 2023 – digitalizarea, educaţia angajaţilor şi îmbunătăţirea proceselor de business, arată că liderii locali şi-au însuşit decizii de business asociate mai degrabă cu economiile dezvoltate, scrie Mediafax.

Din totalul managerilor şi antreprenorilor care au declarat că au majorat bugetul de investiţii din acest an faţă de anul precedent, 23% au spus că bugetul de investiţii reprezintă peste 20% din cheltuielile totale ale companiei în 2023.

De asemenea, tot 23% dintre respondenţi au declarat că investiţiile reprezintă între 10 şi 20% din bugetul total de cheltuieli din 2023. În schimb, un sfert (26%) dintre respondenţii sondajului ASEBUSS au declarat că vor aloca mai puţin de 5% din bugetul de cheltuieli al companiei în 2023 către investiţii.

În ceea ce priveşte destinaţiile prioritare de investiţii pentru 2023, pentru oamenii de afaceri români, pe primele locuri sunt soluţiile software (53% dintre respondenţi au spus că reprezintă o investiţie prioritară), urmate de îmbunătăţirea proceselor de afaceri (49% dintre respondenţi) şi de educaţia şi trainingul angajaţilor (43% dintre respondenţi).

La polul opus, cu cel mai redus număr de respondenţi, se află achiziţia de terenuri sau clădiri, care reprezintă o prioritate doar pentru 9% dintre respondenţii la această întrebare în 2023.

Sondajul a fost realizat în perioada 17 ianuarie – 1 februarie 2023 pe un eşantion de aproximativ 230 de manageri şi antreprenori din toate sectoarele de activitate şi din toate promoţiile ASEBUSS de absolvenţi şi studenţi (1993 - 2023).

Cei mai mulţi dintre respondenţi (56%) lucrează într-o companie antreprenorială românească, în timp ce 37% ocupă roluri de conducere în multinaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.