Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ prezentat în şedinţa CExN al PSD: Dezastru pentru social-democraţi, dar şi pentru ALDE

sondaj jos

Senatorul Adrian Ţuţuianu, unul dintre cei trei semnatari ai scrisorii anti-Dragnea din PSD, a prezentat vineri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, un sondaj din care reiese că social-democraţii nu au nicio şansă să câştige preşedinţia României în 2019. Mai mult, în caz de alegeri parlamentare, actuala opoziţie ar obţine majoritatea voturilor, iar ALDE nici măcar nu ar intra în Parlament.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicilor: Gestul zilnic prin care te expui la multe afecțiuni grave

Surse din cadrul şedinţei au declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, că Adrian Ţuţuianu nu a prezentat o sursă a sondajului, iar cei mai mulţi membri ai CExN au râs de cifrele din sondaj, considerându-le false. În replică, Ţuţuianu a susţinut că studiul sociologic este comandat chiat de PSD central.

Rezultatele sondajului au fost prezentate public de newsweek.ro. Potrivit sondajului, la prezidențiale, Klaus Iohannis ar câștiga și în turul I, și în turul II, indiferent de adversar, în timp ce Liviu Dragnea ar obține abia 4% din voturi, din totalul populației, și 7% dintre cei care, teoretic, s-ar prezenta la vot. Locul al doilea este ocupat de Călin Popescu Tăriceanu, luat în calcul aici din poziția de candidat al ALDE, nu al unei coaliții eventuale cu Partidul Social Democrat. În sondaj este cuprinsă şi Laura Codruţa Kovesi, care este pe locul trei în preferinţele electoratului.

Potrivit acestui sondaj, efectuat telefonic (prin metoda CATI) și cu o marjă de eroare de 4,3%, PSD ar obține 31%, dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare. ALDE, cu un scor de 4%, nu ar intra în Parlament. PNL ar beneficia de 25% din voturi, USR de 13%, iar partidul lui Dacian Cioloș tot de 13%, deși Mișcarea România Împreună nu este încă înregistrată.

CITEȘTE ȘI: De ce ai senzaţie de somn după ce mănânci: Specialiştii oferă răspunsul şi ne spun ce trebuie să nu facem .

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.