Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ: PSD, avantaj FRAGIL în fața PNL. SURPRIZA de pe locul 3

partid grafic sondaj

În perspectiva alegerilor locale, între PSD și PNL este un decalaj destul de fragil, care se situează în marja de eroare de plus/minus 3%. Surpriza vine de la PMP-ul lui Băsescu, care s-a așezat pe locul 3.

Astfel, dacă duminica viitoare ar fi chemaţi la urne, 38,4% dintre români ar vota listele PSD pentru consiliile locale şi judeţene, iar 36,7% pe cele ale PNL.

Citește și: SONDAJ: PNL se PRĂBUȘEȘTE. Crește PSD și este DEZASTRU pentru UNPR

Aici trebuie menționat că PNL nu a fost măsurat cu noul candidat Marian Munteanu și nu se știe încă efectul problemelor penale ale lui Ludovic Orban.
În clasamentul intenţiei de vot pentru consiliile locale şi judeţene urmează PMP cu 5,5%, UDMR – 5,1%, ALDE – 4,1%, M10 – 1,6%, UNPR – 1,2%, PRM – 1,2%, PSRO – 1%, PRU – 0,7% şi PNŢCD – 0,6%.
Citește și: SURSE: Tăriceanu ar putea intra în cursa pentru Capitală/ MOTIVELE
De asemenea, trebuie menționat că partidele care se bat pentru locul 3, PMP și ALDE, nu au făcut încă mișcările care să salte scorurile partidelor. Eventualele intrări ale lui Călin Popescu Tăriceanu și Traian Băsescu în cursa electorală pentru Capitală ar dinamita jocul politic și ar atrage atenția opiniei publice asupra celor două partide.
Citește și: Sondaj SURPRIZĂ la București - PSD pe cai mari. Băsescu zburdă
Potrivit cercetării, 1,9% dintre români ar vota un candidat independent, 1,6% ar alege un alt partid naţional, iar 0,4% optează pentru un partid local sau regional.
Întrebaţi dacă ar vota la alegerile locale candidaţii unui partid nou înfiinţat, doar 27,2% dintre români răspund pozitiv, în timp ce 41,9% declară contrariul. 21,6% dintre intervievaţi sunt nehotărâţi, iar 9,3% aleg varianta NS/NR.
De asemenea, 39,7% afirmă că ar fi dispuşi ca la alegerile locale să acorde votul unui candidat independent, fără legături cu partidele politice actuale, în timp ce 31,8% nu ar vota cu un asemenea candidat. 20,8% nu sunt hotărâţi încă dacă să acorde votul unui candidat independent, iar 7,7% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.
“Aşadar, există un segment important din populaţie dispus să acorde votul unei formaţiuni noi sau unui candidat independent, cu condiţia ca persoanele care se vor prezenta la alegerile locale să nu mai fi fost implicate până în prezent în viaţa politică”, arată autorii cercetării.
Sondajul INSCOP Research a fost realizat la comanda Adevărul în perioada 21 – 28 martie, pe un eşantion de 1.063 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Tipul eşantionului: multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.