Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ: Românii vor alegeri parlamentare și prezidențiale în aceeași zi

partid grafic sondaj

Majoritatea românilor considera ca alegerile parlamentare trebuie organizate simultan cu cele prezidentiale si sunt de acord cu impozitarea marilor averi, releva un sondaj INSCOP realizat în perioada 10 - 15 septembrie.

Potrivit sondajului, 85% dintre români au o parere buna despre initiativa de impozitare a marilor averi, 3,7% au o parere nici buna, nici proasta despre aceasta initiativa, 7,5% declara ca au o parere proasta despre acest proiect, în timp ce procentul non-raspunsurilor este de 3,8%.

Totodata, 48,3% dintre respondenti sunt de acord cu noua lege a salarizarii bugetarilor, 24,6% au o parere nici buna, nici proasta despre acest demers, în timp ce 19,2% au o parere proasta. 7,9% au ales varianta 'nu stiu/nu raspund'.

În ceea ce priveste introducerea votului prin corespondenta pentru românii din strainatate, 42,3% dintre cei intervievati au o parere buna, 21,3% au ales optiunea 'nici buna, nici proasta', iar 27,4% nu sunt de acord. Procentul non-raspunsurilor pe acest subiect este de 9%.

Pe subiectul legat de autonomia Tinutului Secuiesc, 7,1% dintre persoanele chestionate sunt de acord, 11,2% au o parere nici buna, nici proasta, 72,2% au o parere proasta, iar 9,5% ''nu stiu'' sau ''nu raspund''.

În problema colaborarii dintre Guvern si presedinte, sondajul releva ca 77,8% dintre respondenti sunt de parere ca Executivul trebuie sa colaboreze strâns cu seful statului pe orice subiect de interes public (fata de 78,3% în luna iulie), 13,6% sunt în dezacord cu aceasta afirmatie, iar 8,6% sunt nehotarâti în aceasta chestiune.

Totodata, 63% dintre români sunt de acord cu organizarea alegerilor parlamentare si prezidentiale la aceeasi data, 22,9% îsi exprima dezacordul, în timp ce procentul non-raspunsurilor este de 14,2%.

Legat de culoarea politica a Executivului, 30,4% dintre cei chestionati sunt de acord ca actualul Guvern ar trebui înlocuit de unul al PNL (fata de 33,2% în luna iulie), 50% sunt în dezacord cu aceasta afirmatie, iar 19,6% ''nu stiu'' sau ''nu raspund''.

Astfel, 26,9% dintre persoanele intervievate considera ca actualul Executiv trebuie sa ramâna în functie, dar cu un alt prim-ministru, pe când 51,7% sunt în dezacord cu aceasta afirmatie, iar 21,4% nu stiu sau nu raspund.

Sondajul mai arata ca 26,4% dintre respondenti sunt de acord cu ipoteza organizarii de alegeri anticipate (fata de 30,3% în luna iulie), 62,4% îsi exprima dezacordul cu aceasta propunere, iar 11,2% nu stiu sau nu raspund la aceasta întrebare.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research, la comanda Adevarul, în perioada 10 - 15 septembrie, pe un esantion de 1.085 persoane si are o eroare maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.