Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - S-a închis lupta în Marea Britanie: tabăra pro-Brexit se impune categoric

Agerpres
Boris Johnson

Rezultatul sodajului de opinie realizat de YouGov, recunoscută pentru acuratețea preconizărilor, îl plasează pe primul loc pe Partidul Conservator al prim-ministrului Boris Johnson, în cadrul rezultatelor scutinului general de pe 12 decembrie, la o diferență însemnată față de Partidul Laburist.

Citește și: SURSE - Cozmin Gușă și Vasile Dâncu, recuperați de noua putere din PSD: vor ocupa 2 funcții importante

Rezultatele sondajului electoral, publicate miercuri, oferă certitudine în ceea ce privește obținerea majorității de căre conservatori în cadrul Legislativului de la Londra, obținând un număr de 359 de locuri, față de cele 211 preconizate a fi câștigate de opoziția laburistă, arată compania YouGov, citată de site-ul agenției Dpa.

Electoratul britanic va vota pe 12 decembrie reprezentanții din Parlament, în cadrul unui scrutin anticipat, ca urmare a impasului pe care negocierile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană l-a cunoscut, dată fiind respingerea de către membrii Legislativului a acordului privind Brexit obținut de premierul în exercițiu, Boris Johnson, în urma discuțiilor cu Bruxellesul.

Conform rezultatelor sondajului, Partidul Conservator își va crește numărul de susținători față de scrutinul precendent, obținând 359 de locuri din cele 650 ale Camerei Comunelor, cu 41 mai multe decât în urma scrutinului din 2017 și cu 61 mai multe decât deține în acest moment.

Complementar, Partidul Laburist va pierde 19 locuri parlamentare, în urma disensiunilor interne privind abordările liderului Jeremy Corbyn în ceea ce privește politca antisemită și procesul Brexit, fiind așteptat să obțină un număr de 211 de poziții în Parlament, cu 51 mai puține decât la finalul scrutinului din 2017.

Partidul Național Scoțian este așteptat să obțină 43 de locuri, în vreme ce Democrații Liberali vor asigura 12 mandate, conform aceluiași sondaj.

Analizele statistice privind electoratul britanic realizate de compania YouGov se bucură de încredere populară întrucât au reușit, în 2017, să anticipeze în mod fidel rezultatele alegerilor generale din Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.