Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj spectaculos în Franța, în prima zi de campanie electorală

www.promtmedia.ro
sondaj

Candidata extremei drepte Marine Le Pen este creditată cu 24% din intenţiile de vot, cu un procent în faţa lui Emmanuel Macron, fost ministru al economiei, candidat de centru, care a obţinut 23% din opţiuni în vederea primului tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit rezultatelor unui sondaj Ifop-Fiducial date publicităţii luni, conform Reuters.

Citește și: ULTIMA ORĂ: Traian Băsescu cere ARESTAREA lui Kovesi, a lui Coldea şi a lui Maior

Citește și: Cine ar putea fi viitorul președinte al PSD: 'Sunt șanse foarte mari'


Potrivit aceluiaşi sondaj, candidatul dreptei François Fillon a obţinut 18,5% din opţiuni, iar Jean-Luc Mélenchon (stânga radicală) circa 18% din intenţiile de vot pentru primul tur preconizat pentru 23 aprilie, potrivit aceluiaşi sondaj realizat pentru Paris Match, CNEWS şi Sud Radio. 

Totuşi, candidata Frontului Naţional a scăzut faţă de precedentul sondaj cu 0,5 puncte, în timp ce Emmanuel Macron şi François Fillon au rămas la acelaşi procentaj, iar Jean-Luc Mélenchon a câştigat un punct. Acesta din urmă a crescut cu trei puncte într-o săptămână. 

În cazul unui al doilea tur Macron-Le Pen, fostul ministru al economiei va câştiga cu 58% din voturi, conform mai multor sondaje. 

Actuala anchetă a fost realizată online în perioada 6-10 aprilie pe un eşantion reprezentativ de 2.616 de persoane cu vârste de peste 18 ani şi mai mult. 

Rezultatele sondajului au fost date publicităţii în ziua în care a debutat oficial campania pentru primul tur la alegerile prezidenţiale în Franţa pe fondul unui nivel ridicat de indecizie în rândul electoratului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.