Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondajul care arată regiunile de top în care lucrătorii primesc salarii în criptomonede

coindesk.com
ethereum bitcoin criptomonede

În afară de sportivii și politicienii de înaltă profil care iau salarii în cripto , un studiu arată că numărul oamenilor obișnuiți care își iau o parte din salariile în cripto a crescut la nivel global, conform contelegraph.com.

Urmărind tendințele care au apărut în 2021, firma globală de angajare Deel a publicat un raport care a remarcat o creștere cu 10% de la o lună la lună a persoanelor care doresc să fie plătite în cripto, începând cu noiembrie 2020.

Datele, extrase din peste 100.000 de contracte din peste 150 de țări, arată că America Latină (LATAM) și Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) sunt în fruntea regiunilor în care angajații își iau o parte din salariu în cripto.

Raportul arată că dintre angajații care și-au luat cel puțin o parte din salarii în cripto, 52% erau din regiunea LATAM, 34% din EMEA, 7% din America de Nord și 7% din Asia Pacific.

În plus, studiul arată că Bitcoin ( BTC ) este încă cripto-ul preferat, cu 63% din salariile cripto realizate folosind moneda. Cu toate acestea, în timp ce BTC rămâne dominant, altcoins-urile câștigă, de asemenea, treptat. Ether ( ETH ) și USD Coin ( USDC ) sunt la egalitate pe locul doi, la 7% din salariile cripto fiecare. Au urmat Solana ( SOL ) și Dash ( DASH ), fiecare cu 2%.

Pe lângă faptul că sunt folosite ca salarii, plățile cripto sunt, de asemenea, adoptate în rândul întreprinderilor mici (IMM-uri) din întreaga lume. Un studiu publicat în ianuarie arată că 24% dintre IMM-uri intenționează să accepte plăți în cripto. Potrivit respondenților, acest lucru este vital pentru dezvoltarea întreprinderilor lor.

Afacerile mari din sectorul plăților recunosc, de asemenea, că cripto este viitorul plăților . Într-un interviu trecut cu Cointelegraph, Petr Kozyakov, CEO și co-fondator al Mercuryo, a declarat că „75% din toate companiile mari cred că criptomoneda va fi în cele din urmă integrată în orice formă de servicii financiare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.